Maleisie reizen zijn iedereen aan te bevelen

Maleisie reizen zijn iedereen aan te bevelen

Maleisië Reizen, voor iedereen die van avontuur en natuur houdt. Ook als last minute rondreis te boeken. In het zuidoosten van Azië ligt Maleisië. Gescheiden door de Zuid-Chinese Zee bestaat het land uit twee delen, te weten West-Maleisië (Malakka) en Oost-Maleisie. Maleisië heeft circa 30 miljoen inwoners, waarvan 85% woont in West-Maleisië. De hoofdstad van het land is Kuala Lumpur, waar bijna 2 miljoen inwoners resideren. Mede vanwege de prachtige natuur zijn Maleisië reizen enorm in trek bij vakantiegangers. Dit is wat je in Wikipedia over Maleisië vindt.

Beste reistijd Maleisie reizen

Het klimaat van het land wordt bestempeld als tropisch regenwoudklimaat. Kortweg houdt dit in dat er relatief veel neerslag valt, en de temperatuur tegelijkertijd hoog ligt. Warme dagen met een hoge luchtvochtigheid zijn dan ook eerder regel dan uitzondering.

De beste reistijd voor Maleisië reizen is van juni tot en met augustus. Hoewel er in deze maanden dagelijks ook fikse regenbuien kunnen vallen, is deze periode het droogst van het hele jaar. De buien zijn veelal behoorlijk heftig, maar duren meestal niet langer dan anderhalf á hooguit twee uur. In Oost-Maleisië valt de meeste regen van oktober tot en met maart, voor West-Maleisië is dat september tot en met december.

Backpacken Maleisië

Voor wie van backpacken houdt, lenen Maleisië reizen zich bij uitstek. Het land bevat een rijkdom aan cultuur alsook fenomenaal natuurschoon. Veel backpackers kiezen de hoofdstad Kuala Lumpur als vertrekpunt, met de immense Petronas Twin Towers als overweldigende toeristische bezienswaardigheid. Daarnaast biedt de stad groot vertier in de vorm van horeca en uitgaansgelegenheden.

Goedkope vliegticket naar Maleisië boeken.

Als je een goedkope vakantie Maleisië wil boeken, is de combinatie backpacken en last minute vliegtickets ideaal. Een last minute vliegticket naar Maleisië is wel tot 30 % goedkoper dan een reguliere ticket. En je kunt een goedkope vliegticket Maleisië ook via de KLM boeken.

Maleisië ook geliefd bij natuurliefhebbers

Onder backpackers en natuurliefhebbers is het eiland eveneens Borneo een geliefde bestemming, welke bestaat uit een Indonesisch en Maleisisch gedeelte. Het Maleisisch gedeelte biedt een keur aan flora en fauna, maar ook het Sabah museum met historische elementen van het land is indrukwekkend. En schrik niet wanneer je ineens oog in oog met een Orang Oetang staat, want Maleisië kent wilde dieren in overvloed! Ook het eiland Penang is zeker het bezoeken waard, met haar prachtige stranden en vele toeristische attracties.

Regenseizoen Maleisië

Hoewel er gezien het Maleisisch klimaat het hele jaar door wel een bui kan vallen, kennen drie regio’s van het land een eigen regenseizoen. Voor Maleisië reizen kan het van belang zijn om deze periodes te ontlopen. De regio’s betreffen hier West-Maleisië, Oost-Maleisië en Borneo. In het westen en op Borneo is het klimaat wat gematigder, wat betekent dat daar minder sprake is van een echt regenseizoen. Aan de oostkust van West-Maleisië valt de meeste neerslag van oktober tot februari. Voor het overige gedeelte van de westkant zijn dit de maanden september tot en met december. Op Borneo is er moesson in de maanden november tot en met maart en van oktober tot en met december.
Oost-Maleisië daarentegen kent een echt regenseizoen, welke loopt van oktober tot en met maart. In deze periode kan het heftig en veel regenen. De meeste accommodaties zijn in deze periode dan ook gesloten, te meer de zee wild is en daarmee aankomst en vertrek per boot moeilijk te doen is. Maleisië Reizen boek je via een Azië reisorganisatie of online via het internet.