Neem kennis van het Tunesie reisadvies en beleef een fijne vakantie

Neem kennis van het Tunesie reisadvies en beleef een fijne vakantie

Vakantie Tunesië boeken?

Steeds meer mensen kiezen als vakantiebestemming Tunesië. Niet alleen omdat het klimaat er aangenaam is en je er veel hotels en resorts met zwembad vindt, maar ook omdat je er een goedkope all inclusive vakantie Tunesië kunt boeken. Een vakantie Tunesië is genieten. Je boekt al een 8 of 9 daagse all inclusive Tunesië inclusief vliegtickets, overnachting in een luxe hotel en onbeperkt eten en drinken voor minder dan 600 euro per persoon.

Waar ligt Tunesië?

Het mooie Tunesië ligt in Noord-Afrika en grenst aan Libië, Algerije en de Middellandse Zee.
Het is het ideale land voor een last minute zonvakantie.

Hoe groot is vakantieland Tunesië?

Op een oppervlakte van ruim 163.000 vierkante kilometer wonen ongeveer 11 miljoen inwoners. De hoofdstad van het land is Tunis, en is met circa 750.000 inwoners tevens de grootste stad van het land. Het is echter geen gewilde plek voor een vakantie Tunesië. Tunesië is een republiek, de staatsgodsdienst is de Islam waardoor er enkel een moslim president kan worden. Vele Europeanen weten hun weg naar het land te vinden als vakantiebestemming, zo ook Nederlanders. Lees daarom dit Tunesië reisadvies even door zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Tunesië reisadvies – Inentingen

De enige vaccinatie die voor een bezoek aan het land verplicht is, is die tegen gele koorts. Hierbij geldt dat je deze vaccinatie enkel hoeft te nemen wanneer je 7 dagen voor verblijf in Tunesië in een zogenaamd risicoland voor gele koorts bent geweest.

Wel zijn er enkele inentingen die worden aanbevolen, te weten de vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en een vaccinatie tegen hepatitis A. Voorts raadt Tunesië reisadvies aan om bij een verblijf langer dan drie maanden ingeënt te zijn tegen hepatitis B, buiktyfus en rabiës.

Vliegtijd Tunesië

Een vlucht van Amsterdam naar Tunesië beslaat ruim 1800 kilometer. Afhankelijk van de ligging van het vliegveld waarop u vliegt duurt de vliegreis tussen de 2 uur en 45 minuten en 3 uur. Gaat u naar het noordelijk gelegen badplaats Enfidha duurt de vliegreis logischerwijs korter dan wanneer u naar het veel zuidelijker gelegen eiland Djerba reist. Indien je een 8 of 9 daagse all inclusive vakantie Tunesië boekt, zijn de vliegtickets en transfers doorgaans in de prijs inbegrepen.

Goedkope vliegtickets naar Tunesië boeken.

Wil je goedkope vliegtickets Tunesië met elkaar vergelijken?? Hier vind je goedkope vliegtuigtickets. Je kunt via deze vergelijkingspagina ook een last minute vliegticket boeken. Dit kan voordeliger zijn. Echter de kans dat je dan je eigen stoel mag uitzoeken en bij het raam mag zitten, is dan een stuk kleiner dan als je langer voor je reis naar Tunesië je vliegticket boekt.

Luchthaven Tunesië

Tunesië reisadvies meldt een vijftal belangrijke vliegvelden in het land, te weten:

Vliegveld Tunis-Carthage: Vliegveld bij de hoofdstad vernoemd naar de historische stad Carthago, welke aan de oostzijde van de luchthaven ligt.

Luchthaven Monastir: Vliegveld dat op ongeveer 8 kilometer ligt van de oude havenstad Monastir.

Luchthaven Djerba: Vliegveld gelegen op het Tunesische eiland Djerba. Het eiland ligt met een 7 kilometer lang dam verbonden aan het vasteland van Tunesië.

Luchthaven Sfax: Vliegveld in Sfax, gelegen in het oosten van Tunesië aan de Golf van Gabès. Jaarlijkse passagierscapaciteit bedraagt ongeveer 100.000.

Luchthaven Tozeur: Tozeur is een stad gelegen in het centrum van Tunesie met 32.000 inwoners. Vanaf het vliegveld is vervoer per bus, trein of taxi mogelijk.