Vakantie Moldavie is een geweldige ervaring

Vakantie Moldavie is een geweldige ervaring

Waarschijnlijk komt Moldavië als land niet direct in je op wanneer je aan vakantiebestemmingen denkt. Toch is het land een verborgen parel van Oost-Europa, grenzend aan Roemenië en Oekraïne. De hoofdstad van Moldavië is Chisinau, en het land kent meer dan 3,5 miljoen inwoners. Tot 1991 was Moldavië onderdeel van de Sovjet-Unie, daarna werd het land onafhankelijk. Voor het grootste gedeelte ligt het land tussen twee rivieren, genaamd de Proet en de Djnestr. Een vakantie Moldavië is zeker het overwegen waard!

Moldavië hoofdstad

Zoals vermeld is de hoofdstad Chisinau welke ongeveer 700.000 inwoners telt. De stad is oorspronkelijk gesticht in de 15e eeuw en kent vele toeristische trekpleisters. Chisinau ontleent haar naam aan de Russische uitdrukking ‘Chisla Noua’, wat letterlijk ‘nieuwe bron’ betekent. De stad licht aan de Bȃc rivier, en heeft een eigen luchthaven: Chisinau International Airport. Daarnaast kent de stad twee musea waarin de geschiedenis van Moldavië zeer uitgebreid wordt gepresenteerd. Reden genoeg om een vakantie Moldavië te boeken en deze stad te bezichtigen. Tip: Voor de liefhebbers van wellness, je kunt in Moldavië zelfs een huisje met jacuzzi boeken.

Bezienswaardigheden tjdens vakantie Moldavie

Er zijn vele redenen om een vakantie Moldavië te boeken, aangezien het land een keur aan bezienswaardigheden heeft. Voor de goede orde: het land is een van de armste landen van Europa, en buiten de grote steden is de armoede dan ook nog zichtbaar. Daarentegen maakt de natuur en cultuur van het land veel goed; je treft er een variëteit van bijzondere landschappen, bouwwerken, kloosters en dies meer. De typische kleine dorpjes in Moldavië brengen u tientallen jaren terug in de tijd.
Naast de hoofdstad Chisinau, waar prachtige kathedralen en musea te bezoeken zijn, zijn in geval van een vakantie Moldavië de Emil Racovita grotten zeker het bezoeken waard. Het hele grottenstelsel beslaat maar liefst 90 kilometer(!) Ook het Codrii natuurreservaat op 40 kilometer afstand is zeer indrukwekkend. Een mengeling van de meest bijzondere planten en dieren maken deze plaats geliefd bij vele vakantiegangers.

Vlag Moldavië

De vlag van Moldavië bestaat uit 3 verticale kleurbanen, te weten blauw, geel en rood. Om te verschillen met de Roemeense vlag staat in het midden van de vlag het wapen van Moldavië. Het wapen bestaat uit een adelaar met een kruis in de snavel en in de klauwen een tak en een scepter. Op de borst van de adelaar staat een schild met een ossenkop. Deze vlag is sinds 1990 de officiële vlag van het land.