Vliegvissen Tsjechie een geweldige ervaring

Vliegvissen Tsjechie een geweldige ervaring

Waar ligt Tsjechië? In Centraal-Europa ligt het sinds 1993 zelfstandig geworden Tsjechië. Voor die tijd was het land onderdeel van de republiek Tsjecho-Slowakije. In Tsjechië wonen ruim 10 miljoen inwoners op een oppervlakte van 78.865 vierkante kilometer. De hoofdstad en tevens grootste stad van het land is Praag, met circa 1,2 miljoen inwoners. De voertaal van Tsjechië is het Tsjechisch, wat dan ook door verreweg de meeste mensen wordt gesproken. Naast de rijke cultuur is vliegvissen Tsjechie een geweldige reden om het land te bezoeken. In de prachtige natuur wadend vissen en zalm, forel e.v.a. vissoorten te vangen, wie wil dat nou niet? Tsjechië is overigens ook een geweldig wintersport land. Je kunt ook als beginnende wintersporter een heerlijke skivakantie in Tsjechië boeken. Lees hier wat Wikipedia over Tsjechië schrijft.

Vliegvissen Tsjechie – beste stekken

Zoals gezegd ligt Tsjechië in Centraal-Europa. Kijkend naar de landkaart zien we dat het land in het westen en noordwesten grenst aan Duitsland. Ook grenst het land in het noorden aan Polen. In het oosten loopt de grens met Slowakije en in het zuiden met die van Oostenrijk.

Langs de grens in het zuidwesten ligt het Bohemer Woud, het Ertsgebergte is gelegen in het noordwesten. Het Reuzengebergte, waar de rivier de Elbe ontspringt, vindt men in het noorden. De plaats waar de Elbe het land verlaat is tegelijkertijd het laagste punt van het land. Vliegvissen Tsjechie kan onder andere aan de voet van het Adelaarsgebergte, bij de rivier de Metuje.

Last minute skivakantie Tsjechië boeken.

Tsjechië heeft bergen, er valt in de winter veel sneeuw en er zijn goede pistes. Omdat Tsjechië ook een goedkoop vakantieland is, is het een ideaal lang voor een goedkope skivakantie. Je kunt met name goed skiën in het Reuzengebergte.  Als je een last minute skivakantie Tsjechië weet te boeken, ben je nog goedkoper uit. Je landt dan op één van de vliegvelden hieronder en wordt door je reisorganisatie naar je hotel of appartement aan de piste gebracht.  Ofschoon de apres skimogelijkheden wat minder zijn dan in Oostenrijk, Italië of Frankrijk, kan je ook in Tsjechië na en dagje wintersport je heerlijk vermaken. Een een drankje is veel goedkoper dan bijvoorbeeld in Salzburg of Val Thorens.

Vliegveld Tsjechië

Er zijn een aantal vliegvelden in het land, hieronder zullen we de 5 belangrijkste bespreken. Op deze vliegvelden komen doorgaans rechtstreekse vluchten vanuit Nederland.

Vliegveld Praag: Belangrijkste luchthaven van het land, gelegen aan de westzijde van Praag. Er zijn vier passagiersterminals en jaarlijks reizen er meer dan 11 miljoen reizigers via dit vliegveld.

Vliegveld Karlovy Vary: Dit vliegveld ligt in de West-Bohemen, in de stad Olšová Vrata.
Vliegveld Brno-Turany: Dit vliegveld ligt op ongeveer 7 kilometer van de stad Brno. Brno is de twee stad van het land maar het vliegveld is behoorlijk klein.
Vliegveld Ostrava: Gelegen in het oosten van Tsjechië bij de op twee na grootste stad van het land Ostrava.
Vliegveld Pardubice: Vliegveld gelegen in de Oost-Bohemen bij de stad Pardubice, op ongeveer 100 kilometer ten oosten van Praag.

Vliegvissen Tsjechie – weer

Volgens het klimaatsysteem van Köppen kent Tsjechie 3 verschillende klimaattypes:
Type Cfb: gematigd zeeklimaat met een zachte zomer en relatief zachte winter.
Type Dfb: gematigd landklimaat met redelijk veel neerslag en koele winter.
Type Dfc: koel landklimaat.

Het klimaat laat zich dus kennen als grimmiger dan Nederland hoewel de seizoenen ongeveer gelijk lopen. ’s Zomers is het redelijk warm maar valt er meer neerslag dan ’s winters. Prima weersomstandigheden dus voor het vliegvissen Tsjechië. De winter is gemiddeld wat kouder dan in Nederland.