Argentinië ontdekken

Argentinië ontdekken

De meeste mensen die een vakantie in Argentinië hebben gehad, zijn erg verbaasd over omvangrijke landschap. Veel komen vaker terug naar dit Zuid-Amerikaanse land om nieuwe streken te ontdekken. De hoofdstad, Buenos Aires, is magisch en heeft de sfeer van een Europese hoofdstad. Meteen buiten Buenos Aires liggen golvende graslanden waar de gauchotradities voortleven. In het zuiden van Argentinië ligt Patagonië met zijn betoverende gletsjers en meren.

Rondreizen Argentinië

De pampa’s

De brede band van graslanden rond Buenos Aires biedt veel geschikte plaatsen om te ontspannen. Hier vind je veel ranches die nu als hotels of parken dienen. Je kunt hier een paar dagen blijven om bijvoorbeeld mooie wandelingen te maken, om paard te rijden of om vogels te kijken. In deze regio zijn veel mooie stadjes te bezichtigen, zoals San Antonio de Areeco en Santa Rosa. Aan de oostelijke kant van de pampa’s liggen een aantal mooie badplaatsen, waar de inwoners van Buenos Aires ’s zomers naar toe gaan. De mensen met veel geld hebben een huis in Pinamar.

Patagonië

Patagonië is erg uitgestrekt en ligt in Zuid-Argentinië. Je vindt hier prachtige meren, gigantische bergen, indrukwekkende gletsjers, kale vlakten en een ruige kust. Dit gebied was lange tijd het leefgebied van indianen. Nu is de grootste bron van inkomsten de olie, gas en visserij. Ook is vandaag de dag het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Je kunt hier aan veel activiteiten deelnemen. Bijvoorbeeld wandelen, vliegvissen, paardrijden, wildwatervaren en vogels kijken. Tijdens deze activiteiten kun je volop genieten van het prachtige landschap van Patagonië. Het Merendistrict, met de Andes op de achtergrond, is een erg geliefde bestemming in Patagonië.

Buitenactiviteiten

Argentinië is voor iedereen een geschikte vakantiebestemming, omdat het landschap zo afwisselend is. Ook zijn de voorzieningen voor de toeristen erg goed. Je kunt in Argentinië genoeg avonturen beleven, zoals bergbeklimmen, wandelen of paragliding. Ben je liefhebber van wateractiviteiten? Dan biedt de lange kust en de vele meren goede mogelijkheden. ’s Winters kan je skiën en snowboarden. Ook kun je een gletsjer gaan beklimmen. Het midden van Argentinië is uitstekend geschikt voor golfbanen. Houd jij meer van een ontspannen vakantie? Dan zijn de vele kuurcentra en wijntours geschikt.