De Verenigde Staten is een land waarin alles groot is. Je vindt hier gigantische steden zoals New York, Los Angeles en Chicago en veel verschillende natuurparken. New York is een populaire vakantiebestemming. Veel Nederlanders boeken een 5, 6 of 7 daagse citytrip New York.
Bekende bezienswaardigheden zijn de Brooklyn Bridge, Times Square, Broadway, het State of Liberty en het Empire State Building. Las Vegas is een andere populaire bestemming. Deze stad ligt midden in de woestijn en staat bekend vanwege de vele casino’s. Behalve de indrukwekkende steden kent de Verenigde Staten ook veel nationale parken. De bekendste hiervan is het Yellowstone Nationale Park in het westen van het land. Hier relatief vlakbij liggen andere populaire parken zoals de Grand Canyon, Death Valley en Yosemite National Park. In de Verenigde Staten bevinden zich ook veel mooie stranden. Californië en Florida staan hierom bekend. De mooiste stranden van Florida zijn bijvoorbeeld Saint Pete Beach, Miami Beach en Daytona Beach.

Een vakantie Verenigde Staten kan 12 maanden per jaar. Ook interessant in het kader van een stedentrip of natuurvakantie. De Nationale Parken in de VS zijn méér dan de moeite waard.