Beleef een geweldige tijd in Hongarije vakantieland

Beleef een geweldige tijd in Hongarije vakantieland

Vakantie Hongarije

Een vakantie Hongarije boeken? Gelegen in Centraal-Europa ligt Hongarije, een land met bijna 10 miljoen inwoners. Veruit de grootste stad van het land en tevens hoofdstad is Boedapest, met een inwonertal van ruim 1,7 miljoen inwoners. In 1989 veranderde Hongarije van Volksrepubliek naar Republiek Hongarije, waarna in 1990 de eerste vrij democratische parlementsverkiezingen konden worden gehouden. Sinds 2004 is Hongarije lid van de Europese Unie. Belangrijk kenmerk van het land is de rivier de Donau, welke van noord naar zuid door het land loopt.

Wellness vakantie in Hongarije boeken.

Wellness vakantie? Eén van de redenen waarom veel mensen een reis naar Hongarije regelen, is dat het land de beste wellness faciliteiten heeft van Oost-Europa. Je vindt in dit land vele Spa’s met natuurlijke bron, wellness centra en badhuizen. Wellness en Hongaren, het is nauw met elkaar vervlochten. Je kunt voor weinig geld een vakantiehuis met jacuzzi huren, terwijl een villa met privé zwembad zeker ook tot de betaalbare mogelijkheden hoort. Een in het geval van een huis met hottub, privé sauna en jacuzzi. Je kunt ook een luxe vakantiehuis met jacuzzi in Hongarije boeken waar de hond ook welkom is.

Vind hier een vakantiehuis jacuzzi Hongarije waar de hond ook welkom is.

Hongarije vakantieland is goedkoop

Voor Hongarije vakantieland geldt dat het samen met Tsjechië het goedkoopste land van Europa is. Volgens een onderzoek van het Economisch Bureau van ING ligt het prijsniveau van hotels en restaurants het gunstigst in deze twee landen. De prijs van uit eten gaan in Hongarije is zelfs veelal goedkoper dan zelf eten koken! De prijs voor een complete maaltijd in een restaurant variëren dan ook van € 2,- tot een luxe diner van hooguit € 15,-. Voor wie een goedkope bestemming zoekt is Hongarije vakantieland dus een ideale keuze. Zeker ook voor een vakantie met de hond.

Vakantie met hond in Hongarije boeken.

Als je een goedkope vakantie met de hond in Hongarije wil boeken, kan je kiezen uit talloze mogelijkheden. Het meest ideale is het boeken van een vakantiehuis omheinde tuin.  In Hongarije kan je nog vakantiehuizen en vakantieboerderijen huren met een tuin van 2.000 m2. Soms ligt de tuin aan een bos, soms aan een meer. Veel mensen die ruimte en privay willen kiezen om die reden voor het huren van een groot vakantiehuis Hongarije.

Ook ideaal voor een weekendje weg met de hond.  Vliegen naar Hongarije is goedkoop. Je kunt ook eenvoudig met de auto naar Hongarije toe. En,…. als je met meer personen en de hond bent, is een autovakantie Hongarije voordeliger.

Groepsaccommodatie Hongarije huren.

Als je een goedkope vakantie met een grote groep wil vieren, is Hongarije een ideaal vakantieland. Je huurt er al een groepsaccommodatie 12 tot 20 personen voor minder dan 300 euro voor een week en een groepsaccommodatie 20 tot 30 personen, boek je a vanaf 500 euro per week.

Boedapest

Boedapest ligt aan weerszijden van de Donau, en werd oorspronkelijk gevormd in 1873 door een samenvoeging van enerzijds de stad Boeda, en anderzijds Pest. Vanzelfsprekend is de Donau een prachtig markeerpunt van de stad. In Boedapest, dat met recht een metropool genoemd mag worden als 7e stad van Europa, zijn talloze overnachtingsmogelijkheden. Van low budgethotels tot 5 sterrenhotels, er is voor ieder wat wils.

Daarnaast kent Boedapest vele interessante bezienswaardigheden. Zo is de zogenaamde Burchtheuvel met daarop het koninklijk paleis een prachtig bouwwerk waarin zich enkele musea bevinden. Ook treft u in de stad vele ouwenoude badhuizen, alwaar u nog steeds kunt genieten van een heerlijk Turks bad. De Sint Stephanusbasiliek is de grootste Kerk van Boedapest, en is eveneens zeker het bezoeken waard. Andere toeristische trekpleisters zijn bijvoorbeeld het spoorwegmuseum, de grotten van Boedapest en de Matthiaskerk. Ook voor cultuurliefhebbers is Hongarije vakantieland nummer 1!

Balatonmeer

In het westen van Hongarije ligt met 592 vierkante kilometer het grootste meer van Midden-Europa. Dit meer laat zich kenmerken door haar specifieke, langgerekte vorm. Het Balatonmeer is een belangrijke toeristische trekpleister van Hongarije, en heeft derhalve ook een eigen (bescheiden) vliegveld. De diverse badplaatsen gelegen aan het meer worden ’s zomers druk bezocht, te meer het meer zich in de zomermaanden uitstekend leent om in te zwemmen. De bijnaam van het Balantonmeer luidt ‘De Hongaarse Zee’.