Beleef een onbezorgde vakantie met het reisadvies Roemenie

Beleef een onbezorgde vakantie met het reisadvies Roemenie

In het zuidoosten van Europa ligt de republiek Roemenië, met een oppervlakte van ruim 238.000 vierkante meter en bijna 22 miljoen inwoners. Roemenie staat bekend om de variëteit aan culturele rijkdommen en haar prachtige, veelal ongerepte natuur. De hoofdstad en veruit de grootste stad van het land is Boekarest, en ligt in het zuidoosten aan de rivier de Dȃmbovita. Sinds het jaar 2007 is Roemenië officieel lid van de Europese Unie. De munteenheid is de Roemeense leu. Hieronder enkele handige tips in het reisadvies Roemenie.

Vliegveld – reisadvies Roemenie

Er zijn vele luchthavens in Roemenië, waarvan de belangrijkste vliegvelden zijn gevestigd in Boekarest, Cluj-Napoca en Timisoara.

Nabij Boekarest ligt het grootste vliegveld, genaamd Henri Coanda International Airport. Dit vliegveld ligt op ongeveer 17 kilometer ten noorden van de hoofdstad en verwerkt circa 5 miljoen reizigers per jaar. Bij de stad Cluj-Napoca, gelegen in het noordwesten van het land, ligt het op een na grootste vliegveld: Cluj-Napoca Airport. Jaarlijks reizen er meer dan een miljoen passagiers via deze luchthaven. De derde luchthaven van het land ligt bij de stad Timisoara, op 11 kilometer afstand. Timisoara is de op 2 na grootste stad van het land en deze luchthaven groeit sterk in het aantal jaarlijks te verwerken passagiers.

Hoofdstad van Roemenië

Zoals vermeld is de hoofdstad van Roemenië Boekarest. De metropool Boekarest telt ongeveer 2,6 miljoen inwoners en is qua grootte daarmee de tiende stad van de Europese Unie. Volgens reisadvies Roemenie is Boekarest het centrum van het land in vele opzichten zoals kunst, media, cultuur en economie. De laatste 15 jaar heeft de stad een economische groei doorgemaakt waardoor vele aspecten zijn gemoderniseerd en oude culturele bouwwerken grondig zijn gerenoveerd. Eten en drinken is in Boekarest zeer goedkoop, het stad kent een rijk uitgaansleven en vele bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden Roemenië

Er zijn vele toeristische trekpleisters waarvan we er een aantal in dit reisadvies Roemenie zullen opsommen.

  1. De kloosters van Bucovina. Werkelijk een juweel van een aanzicht. Gelegen in het noorden van het land en beroemd om de prachtige beschilderingen.
  2. Paleis van het volk in Boekarest. Het grootste gebouw van Europa.
  3. De grotten van het Bihor-gebergte. U gaat terug in de prehistorie en vindt o.a. ook een onderaardse gletsjer en zoutmijnen.
  4. Maramures. Een fantastisch gebied waar de oude Roemeense folklore heerst in een idyllisch bergachtig landschap.
  5. Brasov. Zeer levendige stad in Roemenië en de toegangsdeur tot de Karpaten. In de omgeving treft u bekende wintersportgebieden.
  6. Cluj. Stad in Roemenië met zeer veel westerse invloeden, alwaar u naar hartenlust kunt winkelen alsook musea bezoeken of de bekende botanische tuinen.