Boek een vlucht naar Nederlandse Antillen voor ultiem vakantieplezier

Boek een vlucht naar Nederlandse Antillen voor ultiem vakantieplezier

Familieweekend Nederlandse Antillen boeken.

Familieweekend Antillen? Tot en met 10 oktober 2010 behoorde de Nederlandse Antillen als land bij het Koninkrijk der Nederlanden, in beginsel als groep van 6 eilanden. Het was het eiland Aruba dat als eerste van deze landen een afzonderlijk land werd in 1986, welke overigens wel binnen het Nederlands Koninkrijk bleef. In 2010 kreeg dit navolging van Curaçao en Sint Maarten, welke eveneens een aparte landenstatus kregen. De eilanden Saba, Sint Eustatius en Bonaire hebben inmiddels de status van speciale gemeenten. Toen de Nederlandse Antillen nog als groep een staatkundige eenheid vormden, was Willemstad de hoofdstad. Deze stad is nog immer de hoofdstad van Curaçao. Er wonen in totaal ongeveer 300.000 mensen op de Nederlandse Antillen. Ieder eiland heeft haar eigen charme en een vlucht naar Nederlandse Antillen is dan ook zeker aan te raden.

Hoe lang vliegen?

Een vlucht naar Nederlandse Antillen duurt ongeveer 10 uur. Uiteraard verschilt de reistijd enigszins aan de hand van het eiland dat u wenst te bezoeken. Mocht u een tussenlanding maken duurt de reistijd tussen de 12 en 13 uur. Een rechtstreekse terugvlucht van de Antillen naar Nederland duurt meestal een uurtje korter, dus 9 uur. Mocht u tijdens de terugvlucht een tussenlanding maken moet u rekenen op een vliegduur van ongeveer 11 uur en 30 minuten. Als je een familieweekend in de Antillen wilt vieren en je vertrekt vanuit Nederland dan heb je dus wel een behoorlijke vluchttijd voor de boeg.   Je kunt hier een vliegticket boeken.

Vliegvelden voor een vlucht naar Nederlandse Antillen

Voor een vlucht naar de Nederlandse Antillen zijn 3 luchthavens beschikbaar. Er is een vliegveld op Curaçao, Bonaire en Sint Maarten.

Het vliegveld op Curaçao heet Hato Airport en bevindt zich op ruim 10 kilometer afstand van Willemstad. Vanaf het vliegveld rijden er bussen naar de hoofdstad.
Bonaire International Airport (ook wel Flamingo Airport genoemd), wordt vanwege het vele toerisme op Bonaire veel gebruikt. Het vliegveld heeft in de jaren 2011 en 2012 een grondige renovatie ondergaan.
Op Sint Maarten ligt het Princess Juliana International Airport, en is vermaard om haar relatief korte landingsbaan van slechts 2300 meter. In 2004 heeft het vliegveld een geheel nieuwe verkeerstoren in gebruik genomen.

Familieweekend Nederlandse Antillen boeken.

Als je in Nederland woonachtig bent en op de Antillen geboren bent, is het leuk om op de Nederlandse Antillen je familieweekend te vieren. Lekker bij familie zijn en in je eigen vertrouwde omgeving. Hier heb je familieweekend tips.  Als je een familieweekend wilt vieren heb je wellicht behoefte aan een leuke accommodatie om te overnachten. Een groepsaccommodatie voor 20 personen in Willemstad bijvoorbeeld.

Hier kan je een familieweekend accommodatie boeken.

Hoofdstad Nederlandse Antillen

In de tijd dat de Nederlandse Antillen nog een staatkundige eenheid vormden, was Willemstad gelegen in Curaçao de hoofdstad van de eilandengroep. Willemstad heeft ongeveer 140.000 inwoners. In Willemstad treft men veel Nederlands en Portugees georiënteerde architectuur. De stad ligt aan de haven ‘Schottegat’ in het zuidoosten van Curaçao. In het centrum van Willemstad treft men veel winkels en restaurants, het historische deel van het centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een vlucht naar Nederlandse Antillen en in het bijzonder Willemstad brengt u een aantal interessante bezienswaardigheden zoals Fort Amsterdam, de Sint Annabaai en het Brionplein.