Populaire buitenactiviteiten in Bali

Populaire buitenactiviteiten in Bali

In Bali en Lombok is het aantal sportactiviteiten en de kwaliteit ervan bijzonder hoog. De sportactiviteiten hier behoren tot de beste van de wereld. Behalve de bekende sporten als surfen, zeilen, vissen, snorkelen, duiken en trektochten, zijn er ook andere sensationele sporten te beoefenen zoals bungeejumpen, paragliden, skydiven, kajakken, oceaanvaren en wildwatervaren. Houd jij van een actieve vakantie, dan kan je gaan surfen op de golfen, olifanten berijden in de jungle en paardrijden over het strand. Motorfreaks kunnen lekker relaxed naar onbekende plekken rijden. In Bali zijn veel reptielen en vogels te zien. Er worden leuke activiteiten georganiseerd zoals dolfijncruises, avontuurlijke tochten en fietstochten in de bergen.

Watersporten in Bali

Bali is een geliefde surfbestemming. Je kunt hier bijna het gehele jaar door surfen onder perfecte omstandigheden. Op de meeste stranden kun je wel een plank en uitrusting kopen of huren. Goede surfscholen geven privélessen. Behalve surfen zijn kan je ook een georganiseerde trip doen met ervaren gidsen om het water rond Bali te ontdekken. Populaire duiktrips gaan naar de nabijgelegen eilanden Sumbawa en Komodo. Voor deze duiktrips heb je wel een duikdiploma nodig. Er zijn verschillende bedrijfjes die wildwatertochten organiseren. De veiligheidsvoorzieningen hiervoor zijn goed. Populaire startpunten zijn de Ayung (ten noordwesten van Ubud) en de Unda (ten noorden van Klungkung). Ayung River Rafting organiseert tochten van 3 tot 4 uur.

Spectaculaire activiteiten in Bali

Liefhebbers van bergen en vulkanen kunnen op Bali een trektocht maken naar de Gunung Agung en de Gunung Batur. Tijdens het regenseizoen, wat loopt van oktober tot april, kunnen deze bergen wel gevaarlijk zijn om te beklimmen. Het is daarom verplicht om deze tochten met behulp van een gids te ondernemen. De omgeving van Gunung Batur kun je ook goed met de mountainbike ontdekken. Bali Adventure Tours biedt fietstochten aan door de bergen van Bali. Er wordt gezorgd voor een veilige uitrusting, handdoeken, drinken en picknickmanden. Deze mountainbike tochten zijn niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar. Extreme sporten zoals bungeejumpen en paragliden zijn erg populair op Bali. De A.J. Hackett Company heeft een spectaculair springpunt van een toren van 48 meter hoog. De toren bevindt zich bij het strand van Legian, niet ver van Kuta. Paragliden kan je doen vanaf de rotsen in Ulu Watu. Dit is een bijzondere ervaring die je alleen laat op de middag kunt doen.