Bulgarije toerisme in opkomst in alle facetten!

Bulgarije toerisme in opkomst in alle facetten!

Vakantie Bulgarije vieren?

Je vakantie in Bulgarije boeken.  Verrassend mooi! Bulgarije is een Zuid-Europees land gelegen aan de oostzijde van de Balkan. Er wonen bijna 7 miljoen mensen en het land heeft een oppervlakte van ruim 110.000 vierkante kilometer. Vanaf 1989 is Bulgarije een democratische staat en op 1 januari 2007 lid geworden van de Europese Unie. Er heerst een zogenaamd landklimaat, wat wil zeggen dat de zomers doorgaans warm zijn en de winters koud. Daarnaast is toerisme flink in opkomst, en zijn er velerlei mogelijkheden om een plezierige tijd in het land te beleven, bijvoorbeeld in de hoofdstad Sofia. Of je nu een vakantiehuis aan de Zwarte Zee wilt huren of een hotel in Sofia, Bulgarije is verrassend leuk.

Boek hier je vakantiehuis Bulgarije.

Zonnestrand Bulgarije Toerisme

Gelegen aan de Zwarte Zee heeft Bulgarije een kustlijn van 400 kilometer. Een van de bekendste badplaatsen is ‘Zonnestrand’, ook wel ‘Slantsjev Brjag’ of ‘Sunny Beach’ genoemd. Hoewel er weinig inheemse bevolking in deze stad woont, komen er jaarlijks ruim een miljoen toeristen op af. Zonnestrand is dan ook in Bulgarije toerisme met de hoofdletter T! Ook Nederlanders weten de weg naar Zonnestrand steeds beter te vinden. Er bevinden zich fantastische uitgaansgelegenheden, een kilometers lang zandstrand, zo’n 600 hotels en vele restaurants. Veel jongeren boeken hun vakantie in Sunny Beach. Het gemiddeld prijsniveau ligt in Zonnestrand alsook in de rest van Bulgarije een stuk lager dan in Nederland, wat dit een extra interessante vakantieoptie maakt.Luchthavens Bulgarije

Er zijn 4 belangrijke luchthavens met directe vluchten vanuit Nederland, gelegen in de steden Sofia, Varna, Boergas en Plovdiv.

Sofia Airport is de grootste luchthaven van het land en ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van het centrum van Sofia. Met de auto rijdt u in een kwartiertje van het vliegveld naar de stad.

Varna Airport is gelegen in het noordoosten. Het aantal vluchten op Varna is de laatste jaren enorm gestegen, aangezien dit vliegveld in Bulgarije toerisme laat doorvloeien naar de vele toeristische stranden in de buurt.

Boergas Airport, gelegen aan de Zwarte Zee, ligt aan de noordkant van Boergas en ligt op 10 kilometer van het centrum van de stad, ofwel 15 minuten rijden met de auto.

Het vliegveld van Plovdiv, wat de tweede stad van het land is, ligt 12 kilometer van Plovdiv vandaan. Deze luchthaven is dicht gelegen bij de Bulgaarse skioorden waardoor het vliegveld met name in de winter behoorlijk druk is.

Hoe lang vliegen naar Bulgarije?

De vlucht van Schiphol Amsterdam naar de verschillende vliegvelden in Bulgarije varieert van 2 uur en 50 minuten tot hooguit 3 uur en 10 minuten. In deze tijd verplaatst u zich ongeveer 2500 kilometer. Indien u besluit de afstand met de auto af te leggen, rijdt u het beste via Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Joegoslavië.