De Braziliaanse vlag als symbool voor schoonheid en voetbalcultuur!

De Braziliaanse vlag als symbool voor schoonheid en voetbalcultuur!

Het grootste land van Zuid-Amerika is Brazilië, met een oppervlakte van ruim 8,5 miljoen vierkante kilometer. Daarmee is Brazilië het op 4 na grootste land ter wereld, met een bevolkingsaantal van 200 miljoen mensen. Reeds duizenden jaren voor Christus woonden er indianenstammen in het land, maar vanaf 1530 begon de kolonisatie in het land haar intrede te doen. In de 18e eeuw stond het land onder gezag van Portugal, waardoor het Portugees als officiële taal werd ingevoerd. Vanaf 1889 was de proclamatie een feit en ontstond de Republiek Brazilië met haar eigen Braziliaanse vlag.

 

Braziliaanse vlag

De Braziliaanse vlag, welke ook wel Auriverde wordt genoemd, is groen van kleur met in het midden een gele ruitvorm. Binnen deze ruit staat de wereldbol afgebeeld in het blauw. In de wereldbol staan witte sterren van 5 verschillende formaten afgebeeld en een witte band. In de witte band staat ‘Ordem e Progresso’ geschreven, wat ‘Orde en Vooruitgang’ betekent.

Sinds 1889, 4 dagen na het ontstaan van de Republiek Brazilië, geldt de huidige Braziliaanse vlag als de officiële vlag van het land.

 

Voetbal Brazilië

Voetbal is in Brazilië verreweg de belangrijkste sport van het land. Je zou het niet eens meer een sport kunnen noemen, maar eerder een onderdeel van de cultuur. Of het nu gaat om de stranden van Rio De Janeiro of de zogenaamde favela’s (sloppenwijken) van de grote steden, overal wordt gevoetbald.

Bij iedere editie van het wereldkampioenschap voetbal was Braziliaanse vlag vertegenwoordigd: het land miste geen enkele deelname aan het wereldkampioenschap. Tevens werd de Seleção, zoals de bijnaam van het nationale team luidt, 5 keer wereldkampioen. Daarmee is het land het vaakst wereldkampioen geworden van alle landen ter wereld. Brazilië heeft grote voetballers voortgebracht, waaronder Pelé, Romário, Ronaldo, Rivaldo en vele anderen.

 

Top 10 bezienswaardigheden

Natuurlijk is Brazilië meer dan voetbal alleen. Hieronder volgen de 10 meest indrukwekkende bezienswaardigheden die het land rijk is.

  1. De Copacabana en Ipanema zijn de twee wereldberoemde stranden van Rio de Janeiro. Een wandeling over deze stranden is werkelijk een beleving op zich!
  2. Het Amazonewoud is het grootste regenwoud ter wereld, met haar overweldigende natuurschoon van rivieren, planten en vele soorten dieren.
  3. Het Diamantina Nationaal Park ligt in het noordoosten en is een van de grootste toeristische trekpleisters van het land.
  4. Er zijn vele eilanden gelegen langs de immense kust van het land, welke vrijwel allemaal stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken.
  5. Carnaval in Rio de Janeiro is een ongekend spektakel om mee te maken. Als u denkt te weten hoe carnaval gevierd moet worden, zult u toch versteld staan van wat u meemaakt in Rio.
  6. De Iguazu-watervallen liggen midden in het regenwoud aan de grens met Argentinië. De 275 watervallen vormen tezamen een ongekend en wonderbaarlijk fenomeen.
  7. Ook het samba dansen is een onderdeel van de rijke Braziliaanse cultuur. Er zijn talloze evenementen waar u versteld zult staan om het gevoel voor ritme van de gemiddelde Braziliaan.
  8. Een voetbalwedstrijd bezoeken is eveneens een beleving op zich. De geweldige ambiance treft u niet in Nederland, en de immense voetbaltempel Maracanã in Rio is een bezienswaardigheid op zich.
  9. De stad Salvador de Bahia is prachtig, waarin de kenmerken van het oude koloniale tijdperk nog ruimschoots te zien zijn.
  10. Fortaleza is een noordelijke kuststad van Brazilië en uiterst populair onder toeristen. De omgeving is wonderschoon met al haar karakteristieke eigenschappen.

Bekijk hier alle aanbiedingen voor verre reizen >>>