De kaart Australië wijst u de schoonheid van het land

De kaart Australië wijst u de schoonheid van het land

Australië, het kleinste continent dat tegelijkertijd het grootste eiland ter wereld genoemd wordt, biedt een ongekende veelheid aan mogelijkheden. De schitterende en gevarieerde natuur behoort tot de meest indrukwekkende aspecten van ‘The land Down Under’. Daarnaast biedt het immense eiland indrukwekkende wereldsteden als Melbourne, Sydney, Adelaide en vele anderen. Met een oppervlakte van ruim 7,5 miljoen vierkante kilometer hoort het bij de 6 grootste landen ter wereld. Australië heeft ongeveer 22 miljoen inwoners.

kaart Australie
kaart Australie

Regio’s en streken op kaart Australië

Als we de kaart Australië bekijken zien we dat het land bestaat uit 6 deelstaten en 3 zogenaamde territoria. Onder de deelstaten vallen Nieuw-Zuid-Wales, Queensland, Tasmanië, Victoria, West-Australië en Zuid-Australië. De drie territoria zijn het Australisch Hoofdstedelijk Territorium, het Noordelijk Territorium en het Jervis Bay Territorium.
Iedere deelstaat of territorium van de kaart Australië heeft eigen specifieke kenmerken. Zo is Nieuw-Zuid-Wales het dichtstbevolkte gebied en staat het bekend om haar prachtige natuurparken. Daarnaast treft men in deze staat het bekende wijngebeid Hunter Valley. Queensland wordt beschouwd als de staat met het meeste toerisme, en laat zich kenmerken door het prachtige natuurschoon passend bij het subtropische klimaat. Tasmanië, het eiland zuidelijk gelegen, is prachtig om haar ruwe en ongerepte natuur. De deelstaat Victoria heeft een culturele identiteit vanwege de vele musea die er te vinden zijn. West-Australië is zeer dunbevolkt en heeft daarmee in tegenstelling tot Zuid-Australië, waar heuvels en kleine stadjes elkaar afwisselen, een uitgestrekt karakter.

Sydney

Sydney is de hoofdstad van de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales, heeft bijna 5 miljoen inwoners en ligt op de kaart Australië in het zuidoosten van het continent. Het is de grootste stad van het land en is gaandeweg de historie aangegroeid aan de haven van Port Jackson, welke gelegen is aan de Tasmanzee. Sydney kent vele indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het Opera House, The Rocks Market en het Sydney Museum.

Naast het imponerende stadsleven in deze metropool, liggen rondom Sydney prachtige nationale parken. Voor nachtelijk vertier moet u ook in Sydney zijn, met onder andere de populaire uitgaanscentra Darling Harbour en Kings Cross. Een absolute aanrader voor eenieder die van strand, cultuur, architectuur, stadsleven en natuur houdt!

 

Melbourne

Melbourne ligt in de deelstaat Victoria, waarvan deze stad tevens de hoofdstad is. Er wonen ongeveer 4,3 miljoen mensen en is oorspronkelijk gesticht in 1835. Melbourne staat bekend als de culturele hoofdstad. Ook wordt Melbourne gezien als een van de belangrijkste modesteden ter wereld. De stad ligt ongeveer 800 km onder Sydney, eveneens aan de zuidoostkant van Australië. Bekende toeristische trekpleisters in Melbourne zijn de botanische tuinen, het plein Federation Square, de dierentuin Melbourne Zoo en nog veel meer!