Extreme natuur in West Amerika

Extreme natuur in West Amerika

In West Amerika is de natuur gerust indrukwekkend te noemen. De westelijke staten van de Verenigde Staten zijn een paradijs voor de natuurliefhebber. In het oudste nationale park ter wereld, Yellowstone, vind je de meest actieve geisers ter wereld. Het park bestaat uit zo’n 10.000 warme bronnen en vele borrelende modderpoelen. Een tocht door Death Valley, met de bekende bezienswaardigheden als Devil’s Golf Course, Badlands en Devils Tower, klinkt griezelig. Maar de natuur trakteert je in West Amerika ook op gigantische watervallen in Yosemite, op het grootste regenwoud in een gematigd klimaat ter wereld (Olympic National Park, bij Seattle) en op de meest indrukwekkende canyon die er is: de Grand Canyon.

Reuzenbomen in Californië

’s Werelds hoogste bomen staan in het Sequoia National Park. Deze redwoods komen nergens anders ter wereld voor. Met zijn 115 meter, is de Hyperion de hoogste boom ter wereld. De boom met de grootste omtrek ter wereld is de General Sherman. Deze boom heeft een omtrek van meer dan 31 meter. Het is een indrukwekkende ervaring om deze mammoetbomen te aanschouwen. De hoogste boomsoort, de kustmammoetboom (Sequoia sempervirens), ter wereld groeit langs de noordkust van Californië. Deze bomen zijn afhankelijk van de natte zeelucht. De meest boeiende bossen in Californië zijn Redwood National Park, Sequoia National Park en Big Basin Redwood Park.

Dieren in West Amerika

Als je van plan bent om een rondreis door West Amerika te maken, ga je regelmatig wilde dieren tegen komen. Dieren die hier veel voorkomen zijn prairiewolven, wasberen, eekhoorns en wapiti’s. In een paar gebieden kun je beren, bizons en dikhoornschapen tegen komen. In het Yellowstone National Park zie je de meeste van deze dieren. Tijdens een rit over de Highway 1, de prachtige kustroute van Californië, wordt je getrakteerd op het zien van zeeleeuwen, zeeolifanten, zeehonden, dolfijnen, zeeotters en orca’s. In de bossen van de Rocky Mountains komen zwarte beren voor. Deze beren zijn 90 centimeter hoog en hebben een gewicht tot zo’n 230 kilo. Deze zwarte beren klimmen vaak in bomen. De grizzlybeer komt voor in de berggebieden van West Amerika. De grizzlybeer blijft op de grond en heeft een wat opgewonden karakter, hierdoor kan de grizzlybeer gevaarlijk zijn. Naast bovengenoemde dieren kent West Amerika ook nog veel soorten ratelslangen, poema’s en stinkdieren. De ratelslangen kunnen 2 meter lang worden. Als ze zich bedreigd voelen steken ze hun staart omhoog. Een beet van een ratelslang kan dodelijk zijn, als je niet op de juiste manier behandeld wordt. De poema’s komen veel voor, echter je zult deze niet snel te zien krijgen.