Griekenland toerisme bloeit op als nooit tevoren

Griekenland toerisme bloeit op als nooit tevoren

All inclusive vakantie Griekenland?

Gelegen in Zuidoost-Europa ligt het toeristische Griekenland, met bijna 11 miljoen inwoners. De hoofdstad Athene is tevens de grootste stad van het land, met ongeveer 4 miljoen inwoners inclusief het stedelijk gebied rondom de stad. Het landoppervlak van Griekenland bestaat voor ongeveer 20% uit eilanden, met onder andere Kreta, Rhodos, Kos, Corfu, Lesbos en Zakynthos als populaire toeristische trekpleisters. Veel mensen boeken in de wintermaanden een all inclusive vakantie Griekenland. Sinds 1981 is Griekenland lid van de Europese Unie. Zoals bekend is het land de afgelopen jaren wegens een slechte begrotingsdiscipline onder streng toezicht van de EU gekomen, hoewel dit nimmer heeft geleid tot een noemenswaardige terugloop van een van de belangrijkste bronnen van inkomsten van Griekenland toerisme. Veel mensen die afreizen naar Griekenland boeken er een all inlusive vakantie.

Griekenland toerisme bezienswaardigheden

Griekenland staat voor historie en cultuur. Het land heeft dan ook een keur aan bezienswaardigheden met een archeologisch karakter. Voor wat betreft Griekenland toerisme strekt verder dan de stranden van de populaire Griekse eilanden. Hieronder volgen enkele van de meest bekende en indrukwekkende bezienswaardigheden die absoluut het bezoeken waard zijn.

De Akropolis in Athene: De Akropolis is de 156 meter hoge tafelberg, welke van ver buiten Athene te zien is. Op de Akropolis zijn heilige tempels te zien, welke allen goden vertegenwoordigen waaronder de godin Athene. Ook het zogenaamde Parthenon bevindt zich op de Akropolis, een zeer indrukwekkende tempel gebouwd in de 5e eeuw voor Christus.

Olympia: De stad Olympia is wereldberoemd, met name vanwege de Olympische Spelen welke hun oorsprong hier hebben gevonden. Olympia is gelegen tussen de berg Kronos en de rivier Alfiosen en herbergt tal van imposante archeologische bouwwerken.

Delphi: Gelegen in de regio Centraal-Griekenland ligt de stad Delphi, alwaar men de belangrijkste overblijfselen uit de Griekse oudheid kan aanschouwen. Een must see voor eenieder die geïnteresseerd is in de Griekse cultuur en enorme historie.

Athos: Op het prachtige schiereiland Athos bevindt zich de heilige berg, eveneens genaamd Athos. Op het eiland treft men kloosters welke reeds 1000 jaar geleden zijn gebouwd. Helaas voor de dames, u bent niet welkom. De orthodoxe dogma’s staan daarnaast slechts 10 niet-orthodoxe mannen per dag op het eiland toe.Eilanden Griekenland

Griekenland telt in totaal zo’n 6.000 eilanden, welke om het vaste land heen liggen verspreid. Van de 6.000 eilanden zijn er 227 bewoond. Als vakantiebestemming betekenen de eilanden Kreta, Kos, Rhodos, Corfu, Zakhyntos, Samos, Lesbos, Kefalonia en Santorini in Griekenland toerisme! Gezien de aangename temperatuur in de zomer in combinatie met een zachte bries van de zeewind leent een vakantie naar een Grieks eiland zich bij uitstek voor een weekje ontspanning. Ook ideaal voor een only adults strandvakantie Griekenland.

Weer in Griekenland

Het klimaat van Griekenland is mediterraan van aard, waardoor de winters betrekkelijk zacht zijn en de zomers droog en warm. Dat maakt Griekenland ook geschikt voor een last minute vakantie.  De gemiddelde temperatuur ligt in Griekenland tussen de 5 en 15 graden Celsius. ’s Zomers kan de temperatuur op het vaste land oplopen tot wel 40 graden Celsius. De gemiddelde temperatuur op de eilanden ligt in de zomer tussen de 25 en 35 graden Celsius. Met name de temperatuur op de eilanden is erg aangenaam in de zomer met als gevolg voor Griekenland toerisme!