Indonesie Reisadvies

Indonesie Reisadvies

Rondreis Indonesië? Beleef een geweldige vakantie!

Wie een rondreis Indonesië wil maken, heeft veel baat bij de informatie op deze pagina.

Gelegen in het zuidoosten van Azië ligt Indonesië, een land dat bestaat uit een zogenaamd archipel van ruim 17.000 eilanden. Deze ‘eilandstaat’ heeft een oppervlakte van bijna 2 miljoen vierkante kilometer en ruim 250 miljoen inwoners. Qua aantal inwoners is Indonesië dan ook het vierde land van de wereld, en de hoofdstad Jakarta met bijna 9 miljoen inwoners de grootste stad van heel Zuidoost-Azië. Met een gekozen president en parlement is Indonesië een republiek. Hoewel het land officieel geen Islamitische staat is, bevindt zich er de grootste moslimpopulatie ter wereld. Maar liefst 86% van de Indonesiërs bestempelden zichzelf als moslim tijdens een telling in het jaar 2000. Hieronder volgt een voor Indonesie reisadvies om in ogenschouw te nemen.

Beste reistijd Indonesië

Wanneer, in welke periode, kan je het beste een rondreis Indonesië maken? Of een all inclusive vakantie Indonesië? Wie naar Indonesië wenst te gaan, wil natuurlijk weten in welke periode het weer het gunstigst is. Door het tropische klimaat en de ligging vlakbij de evenaar, verschillen de temperaturen in de verschillende jaargetijden niet bijster veel. Gemiddeld bedraagt de temperatuur dan ook zo’n 30 graden Celsius. De meeste neerslag valt in de maanden november tot en met maart. Dit geldt voor vrijwel alle eilanden, hoewel er wel onderlinge verschillen zijn. Zo valt er op het eiland Sumatra doorgaans de meeste regen. Het Indonesie reisadvies luidt dan ook dat wie de grootste kans op zon wil hebben, het beste in de maanden van juni tot en met oktober kan afreizen. Je kunt dus het beste van juni tot eind oktober een rondreis of groepsrondreis Indonesië maken.

Indonesie reisadvies: inentingen

Welke inentingen zijn er voor Indonesië nodig? Er worden een aantal vaccinaties aanbevolen in het Indonesie reisadvies. Zo is het van belang dat u een DTP-inenting (Difterie, Tetanus en Polio) heeft gehad. Indien u deze nooit heeft ontvangen wordt een serie van drie prikken aanbevolen. Wanneer geboren bent na 1950 en alle kinderinentingen heeft gehad, geldt dat een prik u 10 jaar bescherming geeft. Ook een vaccinatie tegen buiktyfus is aan te raden. U bent dan voor ongeveer 70% beschermd tegen deze ziekte voor een periode van drie jaar. Tenslotte is het raadzaam om een inenting te hebben gehad tegen hepatitis A, welke bestaat uit twee prikken en u een langdurige bescherming geeft van 25 jaar.

Bovenvermelde inentingen zijn niet verplicht, maar worden wel geadviseerd. Daarnaast kunt u eventueel kiezen voor extra inentingen voor bijvoorbeeld TBC, hepatitis B en rabiës.

Bali, het droomeiland om te ontspannen

Vanwege de schitterende stranden is het eiland Bali een van de populairste toeristische gebieden van Indonesië. Onder andere de stranden van Kuta, Nusa Dua, Sanur en Djimbaran zijn onder vakantiegangers erg populair. Daarnaast is onder andere het nationale park Taman Nasional Bali Barat absoluut het bezoeken waard. Er zijn vele soorten accommodaties te boeken op Bali, van grote 4 sterrenhotels tot luxe threehouses. Kortom, een fantastisch eiland voor een heerlijke ontspannen vakantie! Als je een rondreis Indonesië maakt, moet je Bali zeker niet vergeten.