Marrakech, de kleurrijke parel van Marokko

Marrakech, de kleurrijke parel van Marokko

Marokko, gelegen in noordelijk Afrika en grenzend aan Algerije en de Westelijke Sahara, beslaat een oppervlakte van bijna 450.000 vierkante kilometer. Het land telt circa 33 miljoen inwoners waarvan er bijna 2 miljoen in de hoofdstad Rabat wonen. Rabat is één van de vier koningssteden, de andere drie zijn Fez, Meknes en Marrakech. Deze laatste stad, ook wel ‘Marrakesh’ genoemd, heeft ruim 1 miljoen inwoners en is een ware toeristische trekpleister. De stad ligt in het zuidwesten van Marokko nabij het Atlasgebergte, en wordt ook wel ‘rode stad’ genoemd vanwege de rode kleur van de vele huizen en stadsmuren.

Marrakech bezienswaardigheden

Marrakech staat bekend om haar vele indrukwekkende bezienswaardigheden. Hieronder een kort overzicht:

DJeema el-Fna: Dit is het beroemdste plein van heel Afrika en is centraal gelegen in de stad. Dit zeer toeristische plein kent een dagelijkse markt alsook vele curiositeiten zoals acrobaten en slangenbezweerders. Fantastisch om te bezoeken!

Koutoubia Moskee: Vlak naast het plein bevindt zich de grootste moskee van de stad, welke in de tweede helft van de twaalfde eeuw is gebouwd. De bijbehorende 77 meter hoge minaret van de moskee is een belangrijk markeerpunt.

Dar Si Saïd en Paleis de la Bahia: Het Dar Si Saïd paleis herbergt het indrukwekkende stadsmuseum en het Paleis de la Bahia biedt een imposante aanblik. Fantastische bouwwerken met Koninklijke allure.

Koubba Baraduyin: Deze schitterende monumentale koepel is een religieus monument gebouwd in de twaalfde eeuw.

Souks: (of: Soeks) Deze sfeervolle marktbuurt laat zich kennen door winkels, kramen en veel meer. Een ongekende bazaar waar iedere toerist zijn of haar ogen uitkijkt.

Temperatuur Marrakech

In Marrakech heerst een zogenaamd landklimaat, wat inhoudt dat er in de zomer warme tot zeer hete dagen zijn en in de winter nachtelijke temperatuurdalingen tot het vriespunt. De warmste maanden zijn juli en augustus, wanneer er overdag een gemiddelde maximum temperatuur heerst van 36 graden Celsius. De koudste maanden zijn december en januari, met een gemiddelde maximum temperatuur van zo’n 18 graden.

Marrakech tips

Wanneer je van plan bent Marrakech te bezoeken, geven we je nog enkele handige tips. Zo biedt het eerder genoemde Djeema el-Fna plein ’s avonds fantastische eettentjes welke de meest gevarieerde lekkernijen voorschotelen. Daarnaast is het geweldig om eens een hammam te bezoeken, een Marokkaans badhuis welke je een weldadige ervaring biedt. En neem ook eens een kijkje buiten de geplaveide toeristische routes van de stad. Er valt zoveel te zien wanneer je eens een wandeling maakt buiten het centrum!