Mexico bezienswaardigheden maken je vakantie compleet

Mexico bezienswaardigheden maken je vakantie compleet

Mexico, gelegen op het continent Noord-Amerika, is een land bestaande uit 31 staten en een federaal district. Het federaal district is de hoofdstad Mexico-Stad en heeft 9 miljoen inwoners. Het totale inwonertal van Mexico bedraagt ruim 122 miljoen mensen, waarmee het land op de elfde plaats staat qua bevolkingsaantal. Ruim 90% van de Mexicanen heeft Spaans als moedertaal, en een vrijwel gelijk percentage heeft het Christendom als religie. Een vakantie naar dit land is een aanrader, want Mexico bezienswaardigheden zijn er in overvloed.

Mexico-Stad

Zoals gezegd is Mexico-Stad de hoofdstad van het land, en is het de grootste hooggelegen stad ter wereld. De stad ligt ruim 2200 meter boven de zeespiegel. In onder andere politiek, cultureel economisch opzicht is de stad het hart van het land. Het ontstaan van de stad wordt toegeschreven aan de Azteken, welke in het begin van de 14e eeuw neerstreken op deze plaats. In de meer recente geschiedenis hebben er een aantal belangrijke gebeurtenissen plaatsgevonden in Mexico-Stad. Zo werden er de Olympische Spelen van 1968 gehouden. In datzelfde jaar kampte de stad met hevige studentenopstanden, gericht tegen het autoritaire regime van de destijds aan de macht zijnde politieke partij PRI. Een bloedbad met honderden doden was het gevolg. Sinds 1997 zijn er belangrijke democratische hervormingen doorgevoerd, met onder andere een voortaan gekozen burgemeester als gevolg. Deze hoofdstad is dan ook een belangrijk aspect van alle Mexico bezienswaardigheden.

Top 10 Mexico bezienswaardigheden

Mexico bezienswaardigheden zijn er in overvloed. Hieronder onze top 10.

  1. Playa del Carmen: Deze zeer populaire badplaats aan de oostkust van Mexico ligt vlakbij Cancún.
  2. Yucatán: Dit schiereiland met de indrukwekkende Maya-stad Cobá staat bekend om haar prachtige ruïnes en meren. Ook vind je er veel herinneringen aan de Maya-cultuur.
  3. Veracruz: Gezellige havenstad met onder andere een schitterende kathedraal en een stedelijk paleis.
  4. Mexico-Stad: Gewoonweg teveel om op te noemen. Een enorme kathedraal, een tempelpiramide, mausolea, vertier. Mexico-stad biedt het allemaal! Een schat aan Mexico bezienswaardigheden!
  5. Acapulco: Zeer bekende badplaats gelegen aan de Atlantische Oceaan. De stad heeft prachtige stranden en biedt een keur aan watersportmogelijkheden.
  6. Cancún: Vermoedelijk de bekendste badplaats van Mexico gelegen op het schiereiland Yucatán. Vele hotels, resorts, restaurants en andere horeca maken deze plaats het ware toeristische Mekka.
  7. Monterrey: Een van de modernste steden van Mexico, onder andere bekend om het park ‘Fundidora’ waar natuur en toeristische attracties optimaal zijn gecombineerd.
  8. Puerto Vallarta: Badplaats gelegen aan de Baai van Banderas, met een grote promenade die genoeg nachtelijk vertier biedt.
  9. Piek van Orizaba: Dit is de hoogste berg van Mexico en ligt logischerwijs in de stad Orizaba. Liefhebbers van de klimsport kunnen hier hun hart ophalen.
  10. Guadelajara: Grote stad in het westen van Mexico welke bol staat van cultuur. Het moge dan ook geen verrassing zijn dat zich hier een schitterend historisch museum bevindt.

 

Hoe lang vliegen naar Mexico

Wie een vlucht naar Mexico neemt, zit ongeveer 12 uur in het vliegtuig. Uiteraard verschilt de reistijd iets aan de hand van de keuze om naar het oosten of westen van Mexico te gaan. Zo duurt een vlucht naar Cancún circa 10 uur en 50 minuten, en een vlucht naar Mexico-Stad 12 uur en 45 minuten.