New York

New York

Citytrip New York? Dit moet je gezien hebben.

New York is een bekende vakantiebestemming met heel veel verschillende attracties. We hebben hieronder de top vijf leukste voor jou op een rijtje gezet. Deze zijn ideaal als invulling voor je citytrip New York.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Statue of Liberty en Ellis Island

De eerste plaats op deze lijst is misschien geen verrassing, maar het is logisch dat beide attracties een must zijn als je in New York bent. Het vrijheidsbeeld is niet alleen het symbool van New York, maar ook van Amerika. En Ellis Island vertegenwoordigt ook de hele Verenigde Staten – tenslotte kan bijna de helft van de Amerikanen hun voorouders terugvoeren naar dit ene eiland.

statue island New York

Er zijn veel opties om het beeld vanuit de haven te bekijken, maar ik raad aan om de tijd te nemen om naar Liberty Island te gaan om het van dichtbij te bekijken. Je kunt het Statue of Liberty Museum bezoeken en het voetstuk beklimmen voor een fantastisch uitzicht. Vanaf daar is het een korte tocht met de veerboot naar Ellis Island om het immigratiemuseum te verkennen en meer te leren over deze toegangspoort tot Amerika.
Beide eilanden hebben een unieke ervaring te bieden die je zelf minstens één keer moet ontdekken. Je kunt het Vrijheidsbeeld en Ellis Island altijd bezoeken met een gids om je bezoek interessanter te maken – met historische context en lokaal inzicht – maar hoe je ook kiest, deze twee verdienen prioriteit op je NYC-bucketlist.

TUI Stedentrip New York banner

Broadway

In het Theatre District, één van de leukste wijken van New York, bevinden zich meer dan 40 Broadway-theaters en daarmee heeft New York enkele van de beste live-theaters ter wereld. Of het nu gaat om een nieuwe musical, de nieuwste hit of een langlopende klassieker, het zien van een Broadway-show is een hele beleving en moet je zeker niet missen. Dat is de magie van Broadway!

Broadway New York

Bekende Broadway shows zoals The Lion King, Wicked, Phantom of the Opera, Chicago en Miss Saigon worden al meerdere jaren volledig uitverkocht. We raden je aan om tickets alvast online te kopen, er staan vaak lange rijen en helaas zijn dus veel shows vaak uitverkocht. Je kunt ook door Broadway toeren met een echte NYC-acteur om meer te weten te komen over de verhalen en geheimen die het theaterdistrict van NYC anders maken dan waar ook ter wereld.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Uitzicht vanaf de skyline

New York City heeft een geweldige stedelijke skyline en je hebt op vele gebouwen de mogelijkheid om de skyline vanaf de top te bekijken. Het Empire State Building, Top of the Rock en het One World Observatory zijn drie van de beste. Welke je ook kiest, je bent verzekerd van een geweldig uitzicht en een onvergetelijke ervaring.

Highline Park in New York

Voor de meeste mensen is het echter niet de tijd en het geld waard om ze alle drie te doen, dus ik raad aan er een te kiezen en veel foto’s te maken. Elk heeft zijn eigen voordelen, hieronder hebben we de mooiste op een rijtje gezet:
Empire State Building: Deze is ongetwijfeld de meest bekende, en het is een klassieker. Hij is ook tot het laatst open, waardoor je meer flexibiliteit hebt om het in je schema in te passen. Zelfs bij een 3 daagse citytrip New York moet je het Empire State Building gezien hebben.

uitdagend verkeer New York

Top of the Rock

Dit uitkijkplatform is niet zo hoog als dat van het Empire State Building, maar biedt een vrij uitzicht op Central Park en je kunt een foto maken met het Empire State Building. Top of the Rock heeft ook meerdere niveaus zodat je meer opties hebt om foto’s te maken, ook op minder drukke plekken.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

One World Observatory

Dit observatiedek, ook wel OWO genoemd, omvat drie verdiepingen van 10.000 vierkante meter totaal. Het is ook populair omdat de locatie precies in het centrum van het One World Trade Center uitzicht biedt op de haven en het Vrijheidsbeeld.
Edge: Op meer dan 300 meter in de lucht is dit niet alleen het hoogste openluchtdek van New York – het is ook het hoogste op het noordelijk halfrond. Je kunt NYC als nooit tevoren bekijken door de glazen vloer en de gekantelde buitenramen. Aan te raden is om in je eentje in een hoek te gaan staan, omringd door alleen glas en lucht.

Stedentrips New York banner

Central Park New York

Er gaat niets boven een zonnige dag in Central Park. Bewaar deze trip zeker voor een mooiere dag – door regenachtig weer kun je niet echt genieten van de schoonheid in de achtertuin van New York.

Maak een wandeling door The Ramble, breng hulde aan Strawberry Fields, ga schaatsen op Wollman Rink, picknick in Sheep’s Meadow – je hebt genoeg opties en je zult andere New Yorkers hier hetzelfde zien doen. Een bezoek aan Central Park is een geweldige manier om een glimp op te vangen van het authentieke NYC-leven. Hoewel regen een leuke tijd in het park in de weg kan staan, moet je het je niet laten tegenhouden. Central Park in de sneeuw is klassiek New Yorks plezier, en schaatsen hier in de winter is magisch.

Central Park New York

Om het meeste uit Central Park te halen is het leuk om hier meerdere uren voor te plannen, zoals een hele ochtend of middag. Je kan op verschillende plekken fietsen huren waarmee je in ongeveer uur een rondje kan fietsen, maar je kan ook aansluiten bij een van de vele wandelingen die georganiseerd worden door veel organisaties. Wij bevelen je aan deze tickets van tevoren online te bestellen.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York

Grand Central Terminal

Grand Central is misschien wel een van de mooiste gebouwen in heel New York en heeft een lange weg afgelegd sinds de opening in 1913. Elke dag passeren bijna een miljoen mensen deze plek, waardoor het een van de grootste en drukste stations ter wereld is. De omvang is indrukwekkend, maar ook de architectuur is het bewonderen waard. Het is het hoofdtreinstation van New York en heeft maar liefst 44 perrons en 67 sporen. Leuk weetje: Onder het station zijn tientallen hippe restaurants en pubs te vinden, ga hier zeker even langs na je bezoek aan de grote hal.

TUI Stedentrip New York banner

Het hoogtepunt is het belangrijkste plafond van de hal, dat bijna 40 meter boven je uitsteekt, met een muurschildering van bladgouden sterrenbeelden. Zorg ervoor dat je even de tijd neemt om buiten te stoppen, want de gevel van het gebouw is al even mooi, een hoogtepunt tussen de glanzende, moderne torens van Midtown. Het maakt je verre reis naar de Verenigde Staten meer dan de moeite waard.

Meer vakantieaanbod: Bekijk hier alle stedentrips naar New York