Ontdek de schoonheid van Oranjestad Aruba

Ontdek de schoonheid van Oranjestad Aruba

Aruba is een eiland in het Caribisch gebied welke valt onder het Koninkrijk der Nederlanden. Het land telt ongeveer 110.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 180 vierkante kilometer. Het is een populaire vakantiebestemming onder toeristen, onder andere vanwege de schoonheid van de natuur en het aangename klimaat. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad en heeft een inwonertal van 35.000 mensen. Daarmee is ‘Playa’, zoals Oranjestad in de volksmond wordt genoemd, tegelijk de grootste stad van het land.

Binnenstad Oranjestad Aruba

Het centrum van Oranjestad Aruba heeft een hoge concentratie aan winkels, welke zich voornamelijk oriënteren op de (welgestelde) toeristen. Sieraden, tassen of exclusieve horloges zijn artikelen die het grootste deel van het winkelaanbod bepalen. Daarnaast ligt in de binnenstad het zogenaamde Fort Zoutman, het oudste gebouw van Oranjestad Aruba. In Fort Zoutman bevindt zich het historisch museum van Aruba, alwaar men een unieke kijk in de geschiedenis van het land kan beleven.

Tevens treft u in de binnenstad het winkelcentrum genaamd Royal Plaza Mall, wat bekend staat om de nogal potsierlijke bouwtechnische uitstraling. In Royal Plaza Mall vindt u vele winkels afgewisseld met een aantal gezellige horecagelegenheden. De prijzen van onder andere merkkleding liggen hier behoorlijk laag, wat een dagje shoppen tot een aantrekkelijke optie maakt. Ook het Daniel Leo Plein is de moeite van het aanschouwen waard, met o.a. haar sierlijke gevels en sfeervolle ambiance.

Overnachten

Er zijn vele mogelijkheden om te overnachten op Aruba. Zo kunt u kiezen bijvoorbeeld kiezen voor een appartement in het ‘Renaissance Complex’ of een kamer in het ‘Renaissance Marina Hotel’ in Oranjestad Aruba. Voorts zijn er op het hele eiland genoeg accommodaties om in te verblijven. Aan de stranden Palm Beach en Eagle Beach bevinden zich een aantal resorts en hotels. Houdt u meer van een rustieke omgeving, zijn er genoeg niet toeristische gebieden buiten Oranjestad Aruba alwaar u een verblijf kunt boeken.

Stranden in de buurt

Op Aruba kunt u genieten van de prachtige witte stranden welke met recht tot de mooiste stranden van de wereld behoren. De twee belangrijkste stranden zijn zoals gezegd Palm Beach en Eagle Beach, en liggen aan de westkust van Aruba. Daarnaast is Baby Beach inmiddels een populair alternatief geworden voor locals en toeristen om te bezoeken. Dit strand is gelegen op het meest zuidelijke punt van Aruba en is met name in de weekenden behoorlijk druk.

Naast de voornoemde stranden zijn er nog vele prachtige hagelwitte stranden op Aruba te bezoeken. Zo zijn Nikki Beach, Rodgers Beach of het zandstrand van Boca Grandi allen de moeite waard om te bezoeken.

Bekijk hier alle aanbiedingen voor verre reizen >>>