Paramaribo Suriname een fascinerende plek op aarde

Paramaribo Suriname een fascinerende plek op aarde

Waar ligt Suriname?  Aan de noordoostkust van Zuid-Amerika ligt Suriname, een land met een oppervlakte van ruim 163.000 voerkante kilometer. Suriname grenst aan de zuidkant met Brazilië, in het oosten met Frans-Guyana en aan de westkant met Guyana. Het noorden van het land grenst, met een 380 kilometer lange kust, aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad is Paramaribo Suriname, welke ligt aan de westoever van de rivier ‘de Suriname’. Er wonen ongeveer 570.000 mensen in het land, waarvan ongeveer 250.000 in Paramaribo Suriname. Natuurlijk kan je ook een zonvakantie boeken in Europa, maar Suriname heeft heel wat de bieden. Een rondreis Suriname maken is een unieke beleving. En Suriname is ook de ideale plek voor een eco vakantie.  Lees hieronder waarom het ecotoerisme in Suriname zo belangrijk is.

Paramaribo Suriname – klimaat

Wat is de beste tijd om een rondreis Suriname te boeken? Wat heeft Suriname voor een klimaat?

Het klimaat in Suriname is tropisch, onderverdeeld in 3 typen. Het noorden van Suriname heeft een tropisch regenwoudklimaat, de berggebieden een tropisch savanneklimaat en het zuiden een tropisch moessonklimaat. Suriname heeft 2 regenseizoenen alsook 2 droge seizoenen, te weten:

  1. Kleine regentijd: van begin december tot eind januari.
  2. Grote regentijd: van eind april tot half augustus.
  3. Kleine droge tijd: van eind januari tot eind april.
  4. Grote droge tijd: van half augustus tot begin december.

De temperatuur in Suriname is niet erg veranderlijk. Rond zes uur in de morgen is het het koelst, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 22 graden. Gaandeweg de dag loopt het kwik doorgaans top tot boven de 30 graden.

Rondreis Suriname.

Wil je weten bij wie en onder welke voorwaarden je een rondreis Suriname kunt maken?? Wat kost een groepsrondreis Suriname?? Of liever zelf een vliegticket Suriname aanschaffen en je eigen individuele rondreis Suriname plannen?? Inclusief regenwoud bezoek?? Als je een rondreis Suriname wilt maken, bezoek dan eens de website Duurzaam Toerisme. Daar vind je alles over eco toerisme, rondreizen Suriname en veel meer.

Boek hier je rondreis Suriname.

Bezienswaardigheden Suriname

Wat is er te zien in Suriname?  Het land kent vele interessante bezienswaardigheden. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Brownsberg Natuurpark, een natuurreservaat waar u een fantastisch uitzicht heeft over het Brokopondostuwmeer. Ook Paramaribo Suriname is een bijzonder fascinerende stad om te bezoeken. Onder andere Fort Zeelandia, Paramaribo Zoo, de cultuurtuin en het presidentiele paleis zijn absoluut de moeite waard om tijdens een bezoek aan Paramaribo Suriname te aanschouwen. Maar dat is nog lang niet alles.. bij de Coppenamerivier vind je een bijzonder natuurgebied met prachtige watervallen, de zogenaamde Raleigh Falls. En wat te denken van de Commewijne? Dit district in Suriname laat de indrukwekkende sporen zien van de vroegere plantages van cacao, suikerriet en koffie.

Surinaams eten

De Surinaamse keuken is zeer gevarieerd en is onder andere gebaseerd op Hindoestaanse, Creoolse, Hollandse, Portugese en Javaanse invloeden. Typisch Surinaamse gerechten zijn bijvoorbeeld:
Roti: Hoewel het gerecht van oorsprong Indiaas is, is de Surinaamse Roti onovertroffen lekker! Een soort opgerolde pannenkoek met vlees- en eventueel groentevulling.

Broodje Pom: Een heerlijk broodje met kip, de knollensoort Pomtajer en rundvlees.

Saoto soep: Een heerlijke dikke, maagvullende kippensoep gecombineerd met vele groenten. Een echte maaltijdsoep!

Daarnaast zijn er nog vele heerlijke andere gerechten die een vaste plek binnen de Surinaamse keuken hebben verworven zoals Javaanse Nasi Goreng, Bami, Snesi Foroe en moksimeti. Té lekker gewoon!