Raak onder de indruk van Portugal bezienswaardigheden

Raak onder de indruk van Portugal bezienswaardigheden

Vakantie Portugal? In het zuidwesten van Europa, gelegen naast buurland Spanje, ligt het prachtige Portugal. Het land heeft een oppervlakte van 92.212 vierkante kilometer en bijna 11 miljoen inwoners. Het is een ideaal vakantieland, ook voor overwinteraars. Portugal kent een lange geschiedenis. In het jaar 1139 werd het land onafhankelijk, groeide in de eeuwen daarna uit tot een wereldmacht met vele overzeese koloniën. Later namen de koloniale gronden af en in 1999 werd de laatste kolonie ‘Macau’ overgedragen aan China.
De hoofdstad en tevens grootste stad van Portugal is Lissabon en heeft circa 3 miljoen inwoners. Portugal is lid van de Europese Unie en heeft als munteenheid dan ook de euro. Veel mensen uit Nederland boeken een rondreis Portugal.

Zwemmen met dolfijnen Portugal

Een van de leuke Portugal bezienswaardigheden alsook om zelf te doen is het zwemmen met dolfijnen. Er zijn vele plaatsen in Portugal waar men hiervoor de gelegenheid heeft. Zo is er de ‘Zoomarine’ in de Algarve, vlakbij Albufeira. Een ontzettend leuk park waar shows met dolfijnen, zeeleeuwen en vele andere dieren worden gehouden. Het park is zowel voor jong en oud en zelf zwemmen met dolfijnen is mogelijk!

Ook zijn er trips te boeken waarbij u de zee op gaat en in het open water met dolfijnen kunt zwemmen. U slaapt een aantal dagen in een hotel en vertrekt dan in groepen met (rubber-)boten de zee op naar gebieden waar zich dolfijnen en walvissen ophouden. Dit gebeurt onder kundige begeleiding en brengt u een meer diervriendelijke en natuurlijke ervaring met dit prachtige leven in zee.

Rondreis Portugal boeken.

Indien je meer van Portugal wilt zien, kan je het beste een rondreis Portugal boeken.  Een last minute rondreis is nog goedkoper.  Je kunt kiezen voor een individuele rondreis Portugal, een groepsrondreis of een single reis.  Als je liever alleen reist is een individuele vakantie Portugal het beste. Je kunt vanuit Nederland of België naar Portugal vliegen en daar een auto huren. Fly and Drive heet dat.

All Inclusive vakantie Portugal.

Indien je het prettig vindt dat je rondreis Portugal van A tot Z voor je wordt verzorgd, kan je ook een all inclusive vakantie Portugal boeken. In het geval je kiest voor een vliegvakantie, boek je dan je rondreis Portugal inclusief vliegtickets, hotel, transfers en eventuele excursies en rondleidingen. In het geval van een groepsreis Portugal zullen de excursies en uitjes er standaard bij zitten. Bij een all inclusive vakantie is er nog een groot voordeel. Niet alleen zijn alle maaltijden in de prijs inbegrepen, alle drankjes zitten ook onbeperkt in de prijs. Dat maakt iedere vakantie Portugal nog leuker!

Portugal bezienswaardigheden

Wanneer u een vakantie naar dit mooie land boekt, zijn er legio Portugal bezienswaardigheden. Uiteraard is de hoofdstad Lissabon de moeite waard om te bezoeken. De stad kent prachtige historische bouwwerken en vele musea waar u zich kunt verdiepen in de geschiedenis van het land. De restaurants en het uitgaansleven maken een gezellig verblijf in deze stad compleet.

Het mooiste strand van Portugal treft u in de Algarve en heet Praia da Marinha. Een zeer indrukwekkende plaats waar het zeewater helder is en de vele rotsen en kliffen een indrukwekkende entourage bieden. Andere Portugal bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de havenstad Porto, de badplaats Albufeira, het Portugese eiland Madeira en het natuurpark Serra da Estrela. U kunt ook kiezen voor een vakantiehuis met jacuzzi in Portugal. Dan geniet u van zon, zee en wellness.

Luchthavens Portugal

Portugal kent in totaal 7 vliegvelden, te weten:

  1. Luchthaven Lissabon, het grootste vliegveld van het land.
  2. Luchthaven Faro, gelegen in de Algarve op enkele kilometers afstand van de plaats Faro.
  3. Luchthaven Porto, gelegen aan de noordkant van de gelijknamige havenstad.
  4. Luchthaven Funchal, welke zich op het Portugese eiland Madeira bevindt.
  5. Luchthaven Ponta Delgada. Dit vliegveld wordt ‘João Paulo II’ genoemd en ligt bij de stad Ponta Delgada op het eiland São Miguel.
  6. Luchthaven Horta. Dit is een klein vliegveld vlakbij het dorpje Horta gelegen op het eiland Faial (Azoren).
  7. Luchthaven Porto Santo. Gelegen op het eiland Porto Santo welke onderdeel is van de autonome regio Madeira.