Reisinformatie Griekenland

Reisinformatie Griekenland

All inclusive vakantie Griekenland?

Griekenland is een nogal geliefde vakantiebestemming voor veel toeristen uit Noord-Europa. En steeds meer mensen boeken een all inclusive vakantie Griekenland.  Dit komt voornamelijk vanwege het altijd warme en zonnige klimaat en de heerlijke maaltijden. In het hoogseizoen, dat loopt van mei tot oktober, gaan er veel vluchten naar Griekenland. Als je genoeg tijd hebt, dan kun je Griekenland ook met de auto, met de trein of met de bus bereiken. Een rondreis maken door Griekenland is heel makkelijk. Het land kent een uitgebreid busnetwerk. De bussen komen tot in de kleinste stadjes. Het spoornetwerk is daarentegen vrij magertjes. De treinen rijden ook erg langzaam, met uitzondering van de intercity-expresstreinen. Het makkelijkste is om te gaan reizen met de auto. Je bepaalt hierbij zelf het tempo en je kunt plaatsjes bereiken waar het openbaar vervoer niet komt. De wegen zijn niet overal even goed, in sommige gebieden kunnen de wegen zelfs gevaarlijk zijn. Grote toeristenplaatsen en bezienswaardigheden zijn vanuit Athene en Thessaloníki met de vliegtuig bereikbaar. Als jij een rondreis Griekenland, zonvakantie of all inclusive Griekenland wil boeken, heb je veel aan de informatie op deze pagina over Griekenland en de Griekse Eilanden.

Met het vliegtuig naar Griekenland

De gemakkelijkste en snelste manier om Griekenland te bereiken is door middel van het vliegtuig. Olympic Airlines, KLM en Transavia zijn de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten vanaf Amsterdam naar Athene of Thessaloníki aanbieden. Elefthérios Venizélos, de luchthaven van Athene, ligt zo’n 30 kilometer ten noordoosten van Athene. Alle internationale en binnenlandse vluchten kunnen hier verwerkt worden. Van buiten Europa komen alle vluchten aan in Athene. Meestal zijn dit geen directe vluchten. Vaak moet je hierbij overstappen in een andere stad in Europa. De chartervluchten naar Griekenland komen bijna allemaal uit Europa. Vliegen van Amsterdam naar Athene duurt zo’n 3,5 uur. Vanuit Parijs en Berlijn kost het je ongeveer 3 uur.

All Inclusive vakantie Griekenland boeken.

Zoals gezegd, all inclusives vakanties Griekenland zijn gewild. De Griekse keuken staat net zoals de Turkse Keuken op een hoog niveau en veel maaltijden worden in buffetvorm opgediend. Omdat Grieken gek zijn op olijven en paprika’s worden deze vaak in maaltijden verwerkt. Hetzelfde geldt voor schapen- of geitenkaas. In veel diners vind je kaas. In Griekenland wordt veel buiten gegeten. Op de resorts in Kreta en ander Griekse Eilanden heb je vaak een fantastisch uitzicht. Misschien is het een goed idee om een vakantiehuis in Griekenland met jacuzzi te boeken? Met wat live muziek op een terrasje en de beroemde Ouzo als drankje wordt jouw all inclusive vakantie Griekenland nog leuker.

Vervoer vanaf het vliegveld naar Athene

Het vliegveld van Athene wordt met de ringweg verbonden door een zesbaansweg. Ook kun je via metrolijn 3 in het centrum van Athene komen. Iedere 15 minuten rijdt er een bus tussen het vliegveld en het stadscentrum. Met de bus ben je ongeveer een uurtje onderweg. Je betaalt hiervoor iets meer dan € 3,-. Een taxi naar de stad is ook mogelijk, de kosten hiervoor zijn ongeveer € 35,-.