Rondreis Kenia is een onvergetelijke ervaring

Rondreis Kenia is een onvergetelijke ervaring

Kenia is gelegen aan de oostkant van het continent Afrika. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 580.000 vierkante kilometer en circa 45 miljoen inwoners. De hoofdstad en tevens grootste stad is Nairobi en ligt in het zuiden van het land aan de gelijknamige rivier ‘de Nairobi’. Sinds 1963 is Kenia een onafhankelijke republiek bestaande uit 8 provincies en zijn het Engels en het Swahili de officiële talen. Gezien de keur aan de meest fantastische diersoorten en indrukwekkende natuurlijke vegetatie is een rondreis Kenia een echte aanrader!

Beste reistijd voor een rondreis Kenia

De beste tijd om naar Kenia te reizen zijn de maanden december tot en met februari. In deze periode valt er weinig neerslag en is de gemiddelde temperatuur ongeveer 30 graden Celsius. De nachten kunnen daarentegen behoorlijk koel zijn. Ook de maanden juni tot en met september lenen zich prima voor een rondreis Kenia. In deze maanden valt er eveneens relatief weinig neerslag en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 23 graden Celsius. Daarnaast is het in deze periode veelal wat rustiger en goedkoper boeken.

De maanden april en mei staan bekend om de behoorlijke hoeveelheid neerslag die er valt. Dit geldt in iets mindere mate voor september en oktober, wanneer er meestal in de namiddag enkele korte doch hevige buien vallen.

Bezienswaardigheden Kenia

Kenia kent vele bezienswaardigheden, welke voor eenieder die besluit een rondreis Kenia te maken absoluut de moeite van het aanschouwen waard zijn. Hieronder volgen enkele toeristische trekpleisters.

Nairobi: Zoals vermeld is Nairobi de hoofdstad en tegelijkertijd en het economische en politieke centrum van het land. Op 10 minuten afstand van het centrum ligt het Nairobi National Museum waar men veel van de cultuur en historie van het land leert kennen. Daarnaast is de Masai-markt een belevenis op zich en zijn het spoorwegmuseum en de Jamia moskee eveneens zeer de moeite waard om te bezoeken.

Masai Mara: Het bekendste park van het land waar de Masai wonen, een van de oudste stammen van Kenia. Hier treft u eveneens velerlei indrukwekkende diersoorten.
Mombassa: Deze oude stad, gelegen aan de Indische Oceaan, is bekend om haar prachtige stranden en vele hotels. Het Portugese fort is een indrukwekkend markeerpunt van de stad.

Overige parken: Aan de voet van de Kilimanjaro ligt het Amboseli Park, alwaar men de schitterende natuur met haar vele prachtige dieren kan zien. Ook het Mount Kenya Nationaal Park, gelegen rondom Mount Kenia, staat bekend om de vele wilde dieren en ander natuurschoon.


Kenia Toerisme

Het toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van het land. Ieder jaar komen er, veelal voor een rondreis Kenia, ongeveer 700.000 toeristen voornamelijk uit Europa en Noord-Amerika. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland adviseert om als toerist met name de districten Mandera en Lamu alsook het eiland Kiwayu te vermijden. Dit als gevolg van oplaaiend geweld in verschillende regio’s in 2014. Hoewel Kenia absoluut de moeite waard is om te bezoeken, is enige waakzaamheid dus wel geboden.