Thailand informatie voor een probleemloze droomvakantie

Thailand informatie voor een probleemloze droomvakantie

Waar ligt Thailand?  In Zuidoost-Azië ligt het koninkrijk Thailand, met ongeveer 68 miljoen inwoners, waarvan 90% Thai is. Het land heeft een oppervlakte van 513.000 vierkante kilometer. De officiële taal van het land is Thai, waarin er vier belangrijke dialecten bestaan. De hoofdstad van Thailand is Bangkok, de grootste stad van het land met dik 8 miljoen inwoners. Het klimaat van het land kan als tropisch klimaat worden bestempeld. Het noorden heeft een tropisch savanneklimaat, het zuiden een tropisch moessonklimaat. Lees hieronder verder over belangrijke Thailand informatie. Je kunt via diverse reisorganisaties een rondreis Thailand boeken.

Vliegveld Thailand

Welke vliegvelden zijn er in Thailand? Wat de luchthavens betreft meldt Thailand informatie het volgende: Er zijn vele vliegvelden in Thailand, meestal gelegen in de grotere steden. De hoofdstad Bangkok heeft twee vliegvelden, te weten Suvarnabhumi International Airport en Don Muang Airport.

Suvarnabhumi International Airport is het belangrijkste vliegveld, welke op ongeveer 30 kilometer van het centrum Bangkok ligt. De passagiersterminal is de grootste ter wereld, alsook de verkeerstoren met een hoogte van 132 meter. Het vliegveld van Don Muang is ouder en wordt voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Op 230 kilometer van Bangkok ligt luchthaven Trat, op 330 kilometer vindt men het vliegveld Siem Reap. Voorts zijn er nog de vliegvelden Khon Kaen (380 kilometer van Bangkok), Roi Et (430 km) en Ko Samui op 470 kilometer van Bangkok.

Visum Thailand

Heb je voor Thailand een visum nodig?  Wanneer je naar Thailand gaat, heb je een visum nodig tenzij je korter dan 30 dagen in het land verblijft. In dat laatste geval ontvang je een tijdelijk visum op de luchthaven. Voor een langer verblijf dan 30 dagen kunt u een visum aanvragen bij de Thaise ambassade in Amsterdam of het Thaise consulaat te Amsterdam.

Belangrijke Thailand informatie: Houd er rekening mee dat het visum minimaal 2 weken voor uw geplande reis dient te zijn aangevraagd, en het visum geldig is voor maximaal 60 dagen. Voor het aanvragen van een visum heeft u het aanvraagformulier nodig, 2 identieke recente pasfoto’s en een kopie van uw paspoort en vluchtgegevens. Uiteraard heeft u ook een paspoort nodig wanneer u Thailand bezoekt. Denk eraan dat dit paspoort nog 6 maanden geldig is wanneer u uit het land vertrekt.

Voordelige rondreis Thailand?

Zelf ervaren wat dit fantastische land te bieden heeft?  Via voordeligerondreizen.nl kan je een voordelige rondreis Thailand boeken. Van een 8 daagse individuele rondreis Thailand tot een groepsrondreis Thailand van 22 dagen.  Alle rondreizen Thailand zijn inclusief vliegtickets, transfers, excursies en maaltijden.  Je boekt met name middels het all inclusive concept een complete reis naar Thailand.

Thailand vaccinaties

Welke inentingen heb je nodig voor Thailand?  Indien u in een risicogebied bent geweest wat gele koorts betreft, dient u verplicht hiervoor te worden gevaccineerd voordat u Thailand aandoet. Er geldt een termijn van 7 dagen tussen bezoek aan een risicoland en Thailand. Ook indien u enkel een tussenstop heeft gemaakt zult u zich dienen te laten vaccineren.

Voorts worden de vaccinaties voor DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en Hepatitis A aanbevolen als u naar Thailand gaat. Zoek uit of u hiervoor reeds bent ingeënt.