Tips voor een rondreis naar Costa Rica

Tips voor een rondreis naar Costa Rica

Duurzaam toerisme in Costa Rica.

In Costa Rica wordt je in beslag genomen door de prachtige natuur en de tropische dierenwereld.  Een rondreis Costa Rica is indrukwekkend. Je waant je in het hele land in één grote dierentuin, waarbij je vlakbij de apen, jaguars, zeeschildpadden en de gigantische vogelwereld wordt gebracht. Naast de tropische fauna is er ook een grote verscheidenheid van gebieden. Zo kun je ’s morgens snorkelen bij een koraalrif, terwijl je ’s middags midden in een mistig nevelwoud staat. Of je verkent het ene moment van de dag een laagland bos en even later wandel je naar de rand van een actieve vulkaan. Veel vakantiegangers die al eens in Costa Rica zijn geweest, zijn enorm lyrisch over de keuze die dit kleine land te bieden heeft. Daar komt bij dat Costa Rica een voorbeeld is voor duurzaam toerisme.

Costa Rica in één week ontdekken

Rondreis Costa Rica en maar één week de tijd? Heb je niet zo lang om Costa Rica te ontdekken, dan is het de kunst op de reis door dit prachtige land zo in te delen zodat je alle hoogtepunten te zien krijgt. De hoofdstad, San José, is goed geschikt om de omliggende Centrale Hooglanden te bezichtigen. Een must is de Poás volcano, iets ten noordwesten van San José. Hier kun je naar de top van de vulkaan rijden, waar je vervolgens in de stomende diepte kunt kijken. Hierna raden wij aan om een 2-daagse tocht te maken door Monteverde. Hier kun je prachtig wandelen door het wereldberoemde nevelwoud en de schitterende quetzal spotten. Als afsluiting van je weekje Costa Rica kun je naar de meest actieve vulkaan van Costa Rica gaan, Volcán Arenal. Je kunt hier magnifieke wandelingen maken. Als je liever naar het strand gaat kun je Arenal links laten liggen. Dan rijd je van Monteverde naar de kust, waar je kunt genieten van de mooie stranden.

Ecologisch vakantiehuis in Costa Rica huren.

Costa Rica is één van de weinige landen in de wereld waarin het milieu en de natuur nummer één staan. Nergens anders in de wereld vind je zoveel beschermde natuurgebieden dan in Costa Rica en nergens anders is het Ecotoerisme zo ontwikkeld. Als je een ecologisch vakantiehuis wilt huren midden in het regenwoud is dit land zeker een aanrader. Het duurzaam toerisme is echt ontwikkeld hier.  Je komt in dit fantastische vakantieland helemaal tot rust. Je weet weer waar het echte leven over gaat en hoe belangrijk de natuur voor de mensheid is.

Langer dan één week in Costa Rica?

Een rondreis van 2 of 3 weken maken? Costa Rica is in trek vanwege zijn grote dierenwereld. Je vindt overal vogels, apen en leguanen. Om een echte ervaring tussen het wild te beleven raden wij aan om een bezoek te brengen aan Corcovado en Tortuguero te bezichtigen. Hier kom je gegarandeerd wilde dieren tegen. Wil je de gigantische zeeschildpadden bekijken? Ga dan naar de Caribische of Pacifische kust. Om vogels te spotten kun je naar Monteverde (quetzal), het Refugio Nacional Cano Negro (duizenden watervogels) en naar het Parque Nacional Carara (rode ara). Waar je ook komt, het duurzaam toerisme in Costa Rica is overweldigend. Nergens anders vind je zo een natuurbeleving!

Niet missen

[list type=”check3″]

  • Een autorit naar de top van Volcan Poás
  • Raften op de Río Pacuare
  • Wandelen in het nevelwoud bij Monteverde
  • Vogels kijken in Parque Nacional Palo Verde
  • De kabelbaan bij Arenal
  • Baden in de warmwaterbronnen bij Tabacón
  • Schildpadden eieren zien leggen op Playa Grande
  • Een krokodillensafari op de Río Tárcoles
  • Boottocht bij Tortuguero

[/list]