Toerisme Spanje bloeit als nooit tevoren

Toerisme Spanje bloeit als nooit tevoren

Waarom het toerisme Spanje het altijd goed doet.

All inclusive vakantie Spanje? Op het Iberisch Schiereiland ligt Spanje, in het zuidwesten van Europa. Ook behoren de Balearen in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden en enkele enclaves in Noord-Afrika bij dit koninkrijk. Spanje beslaat een oppervlakte van ruim 505.000 vierkante kilometer en telt in totaal circa 48 miljoen inwoners. Madrid is de hoofdstad van Spanje, en het land biedt meerdere klimaten, culturen en andere gewoonten. Spanje is gevarieerd, indrukwekkend en leent zich bij uitstek voor een heerlijke vakantie. Huur bijvoorbeeld een
vakantiehuis met jacuzzi in Spanje en geniet van de zon en wellness. Toerisme Spanje floreert! Het is een ideaal moment voor een last minute vakantie Spanje.

All Inclusive vakantie Spanje

Steeds meer mensen die een vakantie Spanje boeken, kiezen voor een all inclusive Spanje.  Dat betekent dat je één prijs betaalt voor je vliegtickets Spanje, hotel, transfers, maaltijden en drankjes. Het is ook een heerlijke manier om een last minute single reis te vieren. Deze manier van vakantie vieren, is zeker een stimulans voor het toerisme in Spanje.  Een all inclusive vakantie Spanje lijkt in eerste instantie duurder maar omdat drankjes zoals bier, wijn en sangria meestal ook in de prijs inbegrepen zijn, kan de rekening achteraf lager uitvallen dan als je in een bar een drankje bestelt of in een plaatselijk restaurant uit gaat eten.  Hier vind je informatie over het boeken van een all inclusive vakantie Spanje.  Als je naar de Canarische Eilanden op vakantie wilt gaan, kan je ook kiezen voor all inclusive.  Het voordeel van de Canarische Eilanden ten opzichte van de Costa’s is dat het daar al snel een 4 a 5 graden warmer is en dat scheelt met name veel voor mensen die willen overwinteren.

Hier kan je een all inclusive vakantie Canarische Eilanden boeken.

Toerisme Spanje – cultuur

Spanje heeft een zeer uitgebreide cultuur. Zo is de Spaanse keuken uniek in haar soort met een grote diversiteit aan gastronomische lekkernijen. We kennen allemaal wel de heerlijke Spaanse wijnen uit Rioja en Navarra. Daarnaast zijn de verschillende soorten Spaanse kazen, peulvruchten en bekende gerechten zoals tortilla, paella en gazpacho voor menigeen ook een ware lekkernij. Een wie kent er niet de tapas? Smaakvolle aperitiefhapjes die je tong strelen!

Naast de heerlijke Spaanse keuken is Spanje natuurlijk ook bekend om de grote schilder die het land voorbracht. Picasso, Dali, ze behoren tot de beste schilders ooit. Ook het stierenvechten, de siesta in de middag een bekende feestdagen als La Tomatina (tomatenfeest) in Buňol zijn een markant onderdeel van de Spaanse cultuur. Al met al vele redenen die het toerisme Spanje aantrekken.

Trein naar Spanje

Wanneer u met de trein naar Spanje wilt rijden, dient u rekening te houden met het feit dat er geen rechtstreekse verbinding is vanuit Nederland. De meest handige optie is te kiezen voor de Thalys naar Parijs, alwaar u de directe TGV neemt naar Barcelona. Met één overstap in Parijs bent u in ongeveer 9 uur in Barcelona. Een enkele reis kost ongeveer € 100,-. In Barcelona zijn er twee hoofdstations, te weten Barcelona Sants en Barcelona Franca. Barcelona France ligt op slechts 15 minuten lopen van de Rambla. Veel toerisme Spanje maakt gebruik van deze manier van reizen. Als je een treinticket naar bijvoorbeeld Barcelona wilt kopen, kijk dan eens op de website treintickets.

Vliegvelden in Spanje

Spanje kent vele vliegvelden, hieronder zullen we de 5 belangrijkste luchthavens bespreken.

Madrid Barajas Airport: Het vliegveld van Madrid is het grootste en drukte vliegveld van Spanje. De luchthaven ligt op 17 kilometer van de hoofdstad, in 20 minuten rijdt u met de auto vanaf het vliegveld naar de stad Madrid.

Barcelona Airport: Deze luchthaven ligt op ongeveer 15 kilometer van Barcelona, en is na het vliegveld van Madrid het drukte vliegveld van Spanje.

Malaga Airport: Op 8 kilometer van Malaga ligt dit voor de Costa del Sol belangrijkste vliegveld.

El Altet (vliegveld Alicante): Gelegen op 9 kilometer afstand van Alicante in het plaatsje Elche.

Palma de Mallorca Airport: Deze luchthaven ligt op 8 kilometer van Palma de Mallorca, op het eiland Mallorca.Alternatief voor een vakantie Spanje?

Als je jaarlijks naar Spanje afreist en je wilt wel eens iets anders, is een zonvakantie Italië misschien ook wel een goed idee. Boek bijvoorbeeld eens een vakantiehuis met sauna Italië en geniet van een wellness vakantie. Italië is zeker anders dan Spanje maar ook dit is een zonzeker land.