Uw reisadvies Cuba voor een onbezorgde tijd

Uw reisadvies Cuba voor een onbezorgde tijd

Gelegen in het Caribisch gebied ligt het prachtige Cuba. Het land bestaat uit het eiland Cuba, Isla de la Juventud en ongeveer 4000 kleine eilandjes. Cuba heeft ruim 11 miljoen inwoners. De hoofdstad Havana ligt aan de noordkust en is met 2,1 miljoen inwoners verreweg de grootste stad van het land. Het land bestaat uit 15 provincies en één gemeente: het eiland Isla de la Juventud. Hieronder leest u de belangrijkste aspecten van het reisadvies Cuba. Ook interessant als je een all inclusive vakantie Cuba hebt geboekt.

 

Beste reistijd Cuba

Wie naar dit gematigd tropische land wenst te gaan, wil natuurlijk een reisadvies Cuba krijgen m.b.t. de beste periode om het land te bezoeken. Wanneer u van de warmte houdt en droogte, en daarbij geen overvloed aan toeristen wenst tegen te komen, kan het beste in de maand november gaan. De maanden daarna, van december tot en met april, is het eveneens prettig verblijven en neemt het toerisme toe. De gemiddelde temperatuur schommelt in die maanden tussen de 25 en 30 graden Celsius. Minder aantrekkelijk zijn de maanden mei tot en met oktober, aangezien hitte, regen en wind zich in die periode sterk met elkaar afwisselen. De maanden augustus en september zijn vermaard om de orkanen die het land dan treffen en kunnen derhalve ook beter vermeden worden.
 


 

Visum/reisdocumenten Cuba

Het reisadvies Cuba ten aanzien van benodigde documenten houdt het volgende in: Allereerst dient u een geldig paspoort te bezitten, welke bij vertrek uit het land nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Houd hier dus rekening mee. Daarnaast zul je voor vertrek een visum moeten regelen. Wanneer de datum van het visum wordt overschreden riskeert u een korte detentie en een boete, welke direct moet voldoen waarna uitzetting volgt.

Naast een geldig paspoort en een visum wordt iedere buitenlandse bezoeker verplicht een geldige ziektekostenverzekering bij zich te hebben. Houd er rekening mee dat u hiervoor een Engelstalige verklaring van je verzekeraar nodig hebt met daarop expliciet de aankomstdatum en vertrekdatum vermeld. Voorts geldt nog dat u, indien u geen geldige ziektekostenverzekering bij aankomst kunt tonen, verplicht wordt een Cubaanse verzekering af te sluiten met een beperkte dekking.

Inentingen reisadvies Cuba

Vaccinaties voor bezoek aan Cuba zijn niet verplicht. Wel wordt, ongeacht de duur van het verblijf, aanbevolen DTP (Difterie, Tetanus, Polio) te zijn ingeënt alsook een inenting tegen Hepatitis A (geelzucht) te hebben. Wanneer u voornemens bent langer dan 3 maanden te verblijven, worden inentingen tegen rabiës (hondsdolheid) en buiktyfus aanbevolen.

Tijdens het verblijf op Cuba kun u last krijgen van reizigersdiarree. In dat geval is het uiteraard raadzaam om voldoende vocht te blijven drinken en diarreeremmers bij u te hebben. Dengue (knokkelkoorts) is eveneens op te lopen. Dit wordt verspreid door muggen, waardoor het advies luidt om antimuggenmiddel mee te nemen.