Beleef een complete vakantie met snorkelen in Egypte!

Beleef een complete vakantie met snorkelen in Egypte!

Waar ligt Egypte? In het noordoosten van Afrika ligt het prachtige Egypte, met een oppervlakte van meer dan 1 miljoen vierkante kilometer en ruim 83 miljoen inwoners. De rivier De Nijl, welke van noord naar zuid door geheel Egypte loopt, geldt door haar geboden vruchtbare omgeving als de belangrijkste bron van het land. Het merendeel van de Egyptenaren woont dan ook in de omgeving van deze immens lange rivier, onder andere in de hoofdstad Caïro. Egypte staat voor oudheid: voor zover bekend is het Oude Egypte een van de eerste plaatsen waar menselijke beschaving is terug te vinden. Egypte is een fantastisch land voor een culturele reis, zonvakantie of duikvakantie.  Ook veel mensen met huidklachten boeken een vakantie Egypte. Het geneeskrachtige water van de Rode Zee is voor veel mensen heilzaam.

Egypte toerisme

Het moge duidelijk zijn dat Egypte de afgelopen jaren een woelige periode heeft gekend, waaronder ook de toeristische sector onder te lijden heeft gehad. Echter, langzaamaan lijkt de rust weder te keren en weten steeds meer mensen hun weg naar Egypte te vinden als vakantiebestemming. De bekendste toeristische badplaats is Hurghada. Deze stad, gelegen aan de Rode Zee, herbergt tientallen hotels en prachtige schone stranden. Ideaal voor een duikvakantie! Vele toeristen kiezen dan ook voor een heerlijke vakantie in Hurghada, alwaar men naast een onder andere het gezellige uitgaansleven kan duiken en snorkelen in Egypte. Ook het maken van een cruise over de Nijl en badplaatsen als El Gouna en Sharm El Sheikh zijn populair onder menig vakantieganger.  Je kunt hier een last minute Hurghada boeken.

Last minute vakantie Egypte boeken.

Wil je een rondreis Egypte boeken maar niet te veel betalen?? Boek dan een last minute vakantie Egypte.  Een last minute Rode Zee, Hurghada, Caïro of andere bestelling Egypte is veel goedkoper indien je deze kort voor vertrek boekt. Het kan wel tot 30 % schelen. Met name de grote reisorganisatie Tui heeft regelmatig aanbiedingen Egypte.  Ook als je in een resort Egypte op all inclusive basis aan de Rode Zee of in Hurghada wilt verblijven, zijn er doorgaans goedkope mogelijkheden.

Boek hier je last minute Egypte.

 

Egypte.nl - de Egypte specialist op internet!

 

Snorkel vakantie

Egypte staat bekend als duikersparadijs. Ook snorkelen in Egypte is hot! Voor een snorkelvakantie of diepzeeduiken leent de Rode Zee met haar prachtige onderwaterwereld zich bij uitstek. Door de helderheid van het zeewater zijn de meest indrukwekkende koraalriffen en aparte vissoorten perfect te aanschouwen. Voor duikers en snorkelaars is de Rode Zee dan ook het absolute walhalla. En ook al ben je geen ervaren duiker, een duik- of snorkelvakantie is een onvergetelijke ervaring. Ook een dagje duiken of snorkelen in Egypte is mogelijk, waarbij je voor redelijke prijs uitrusting kunt huren en begeleid wordt door een ervaren instructeur.

 

Waar het beste snorkelen in Egypte?

Er zijn een aantal plaatsen die bekend staan vanwege de aantrekkelijkheid om te snorkelen in Egypte. Hieronder volgen de 3 meest populaire snorkelplekken:

1. Marsa Alam. Onder duikers en snorkelaars is deze plaats nog niet zo heel lang bekend, waardoor er nog een betrekkelijke rust heerst en een ongeschonden natuur. De vraag is voor hoe lang, aangezien de fantastische onderwaterwereld van Marsa Alam voor velen het Mekka is om te snorkelen. meer informtie over duikvakanties >>>

2. Giftun Island. Deze plaats ligt op ongeveer een uur varen van Hurghada, en staat bekend om haar prachtige vissoorten alsook dolfijnen die er zwemmen. meer informtie over duikvakanties >>>

3. Safaga. Een minder toeristische plek met minder aantrekkelijke stranden, op ruim 50 kilometer ten zuiden van Hurghada. Desondanks voor duikers en snorkelaars een fantastisch oord vanwege de keur aan ongerepte riffen. Ook oude scheepswrakken vallen op de bodem te zien liggen! meer informtie over duikvakanties >>>