Vakantie mogelijkheden mindervaliden

Vakantie mogelijkheden mindervaliden

Er zijn ook voor mindervaliden vakantiemogelijkheden.

Wie door een ongeval mindervalide is geworden, weet wat het is om als een gezond persoon op vakantie te gaan. Wie echter in de loop der jaren fysiek achteruit is gegaan of bij de geboorte een handicap mee kreeg, heeft ook behoefte aan een leuke vakantie.  Gelukkig is er voor iedereen,  lichte of zware fysieke beperking, een mogelijkheid op vakantie te gaan. Bijvoorbeeld door een aangepaste vakantiewoning te huren of een hotel te boeken welke rolstoeltoegankelijk is.  Er zijn zelfs mindervalide bungalows op parken met zorg te huur. Kortom, ook voor mindervaliden zijn er volop vakantiemogelijkheden. Je vindt hier mee informatie over een aangepaste vakantie.

Een aangepaste vakantie in eigen land vieren.

Of je  nu in Nederland, België, Duitsland of Frankrijk woont, je kunt altijd een aangepaste vakantie in eigen land vieren. Je kunt ervoor kiezen een mindervalide bungalow te huren, een hotelkamer met hoog/laag bed te boeken in een rolstoelvriendelijk hotel of een mindervalide groepsvakantie te boeken. In het laatste geval, een groepsvakantie voor mindervaliden, is er bijna altijd sprake van zorg en begeleiding door deskundigen. Soms is zo een aangepaste groepsreis een cruise, soms een busreis en soms een dagje uit. Zoveel mensen, zoveel wensen laten we zeggen.

Mindervaliden vakantie mogelijkheden aan zee.

Wie graag aan zee vertoeft en een mindervalide vakantie aan zee zou willen boeken, kan kiezen voor een aangepaste appartement, verblijf in een hotel of mindervalide bungalow aan zee. In alle gevallen is het belangrijk dat de accommodatie aansluit bij jouw fysieke beperking en er parkeergelegenheid bij is. Een appartement op 2, 3 of 4 hoog moet vanzelfsprekend een rolstoel toegankelijke lift hebben en ook de slaapkamer, keuken, badkamer en toilet moet aangepast zijn en zonder drempels.  Als je niet meer zelfstandig je bed in en uit kunt komen, is een elektrisch verstelbaar bed prettig en zelfs noodzakelijk. Een hoog/laag bed met papegaai is voor zwaarder gehandicapten vaak noodzaak. Het is echter bijna altijd mogelijk om als mindervalide een weekend of vakantie aan zee te boeken. De vakantie mogelijkheden mindervaliden zijn dus best groot.
Het is ook mogelijk een vakantiehuis aan zee met sauna als mindervalide te boeken.

Vind hier mindervalide bungalows aan zee.