Vietnam highlights betoveren en maken je reis onvergetelijk

Vietnam highlights betoveren en maken je reis onvergetelijk

Vietnam is gelegen op het schiereiland Indochina in het zuidoosten van het continent Azië. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 331.000 vierkante kilometer en een inwonertal van ongeveer 93 miljoen mensen. De hoofdstad van Vietnam is Hanoi, en is met 6,5 miljoen inwoners de tweede stad van het land. De grootste stad van Vietnam is Ho Chi Minhstad met 7,5 miljoen inwoners en daarmee gelijk een van de belangrijke Vietnam highlights. Sinds 1976 is Vietnam een socialistische volksrepubliek, wat inhoudt dat de Communistische Partij Vietnam als enige politieke partij de macht heeft. Er worden veel groepsreizen naar Vietnam georganiseerd, voor een andere vakantiebeleving.

Vind hier een groepsreis Vietnam.

Halong Bay Vietnam

Over Vietnam highlights gesproken.. Halong Bay is een baai welke gelegen is in het noordwesten van Vietnam dichtbij de grens met China. De kust van de baai is wel 120 kilometer lang en in de baai liggen ongeveer 2000 kalkstenen eilandjes, welke een uniek aanblik vormen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Halong Bay een van de belangrijkste toeristische bestemmingen is in Vietnam. Gezien de indrukwekkende natuur is deze plaats opgenomen in 1994 opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wie eens naar Vietnam reist, kan het bezoeken deze plaats eigenlijk niet aan zich voorbij laten gaan.

Strand Vietnam

Vietnam kent een aantal schitterende stranden, welke hieronder kort worden besproken.

De stranden van het eiland Phu Quoc als onderdeel van de Vietnam highlights:

Sao Beach: Dit strand staat bekend om het hagelwitte zand en uiterst heldere zeewater. Hoewel er in het zomerseizoen veel toeristen komen, zijn er weinig te boeken accommodaties in de buurt. Wel vindt men er enkele horeca-aangelegenheden.
Bai Truong Beach: Mooi strand met meer horeca en accommodaties dan Sao Beach. Hier komen dus nog meer toeristen dan bij Sao Beach. Het aanblik van dit strand is overigens wel wat minder indrukwekkend dan Sao Beach.

Het strand van Nha Trang:

De meest bekende badplaats van Vietnam is Nha Trang, alwaar men eveneens schitterende eilanden kan aanschouwen. Het is hier erg toeristisch en je kunt er dan ook zwemmen, snorkelen, duiken, fietsen etc.

Het strand van Mui Ne:

Dit strand ligt tussen Ho Chi Minhstad en Nha Trang, is zeer uitgestrekt maar biedt weinig horeca. Geen strand om weken te vertoeven, maar voor enkele dagen biedt dit de ultieme ontspanning. In veel groepsreizen Vietnam wordt dit strand in het programma opgenomen.

Goedkope rondreis Vietnam boeken?

Via de website voordelige rondreizen kan je zeker een goedkope rondreis Vietnam boeken. Je kunt via die site ook een verre rondreis boeken naar andere bestemmingen binnen Azië en Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Australië. Zie hier de voordelige reizen naar Zuid-Korea.

Vietnam highlights – trein

De meeste mensen reizen door Vietnam per trein, welke overdag en ’s nachts rijden. De treinen zijn doorgaans veilig maar oud, en rijden niet zo snel. Wanneer je dus een langere afstand door het land wenst af te leggen, moet je rekening houden met een flinke reistijd. Reizen per trein is een aanrader, aangezien een treinkaartje erg goedkoop is en de treinen redelijk comfortabel zijn.