Waarheen op vakantie? Eindeloze mogelijkheden!

Waarheen op vakantie? Eindeloze mogelijkheden!

Waarheen op vakantie? Wie op vakantie wenst te gaan, heeft een keur aan mogelijkheden om uit te kiezen. Welke bestemming je kiest en wat voor soort vakantie je prefereert, is natuurlijk geheel een kwestie van persoonlijke voorkeur. Hieronder bespreken we enkele soorten vakanties. We hebben hierbij ook aandacht voor goedkope jongeren vakanties.

Zonvakantie

Voor veel mensen is een zonvakantie de ideale manier om te ontspannen van het vaak drukke dagelijkse bestaan. De vraag ‘waarheen op vakantie’ is dan ook sterk gerelateerd aan het klimaat van de vakantiebestemming. Je wilt immers van de zon genieten, en als het even kan ook van de zee en het strand. Voor sommigen is een zonvakantie een prettige onderbreking van de doorgaans koude Nederlandse wintermaanden, terwijl anderen zich juist in de zomervakantie willen verzekeren van een heerlijke temperatuur. Het boeken van een zonvakantie hoeft absoluut niet duur te zijn, zeker wanneer je kiest voor een last minute zonvakantie.

Jongerenvakantie

Zoals de naam al aangeeft, is een jongerenvakantie speciaal georganiseerd voor jongeren. Waarheen op vakantie jongeren gaan is divers, maar vaak zijn het populaire badplaatsen als Lloret de Mar, Chersonissos en Blanes. De belangrijkste voorwaarden voor jongeren die een dergelijke vakantie boeken is meestal zon, zee en strand. En uitgaan natuurlijk! In de regel is een jongerenreis een budgetvakantie waarbij de bestemming per bus wordt bereikt. Overigens bestaan er ook meer actieve, avontuurlijke reizen voor jongeren.

Boeken van jongerenvakanties kan hier >>>

Eenoudervakantie

Een speciale categorie vakanties zijn de zogenaamde eenoudervakanties.  Dit zijn reizen die speciaal voor eenoudergezinnen georganiseerd worden. Omdat bijna 1 op de 3 huwelijken strandt door een echtscheiding is het aantal alleenstaande ouders erg groot. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 100.000 alleenstaande ouders.  Je kunt bij een eenoudervakantie kiezen voor een verzorgde zomervakantie of wintersport vakantie maar ook in de meivakantie en herfstvakantie worden er speciale reizen voor single ouders georganiseerd

Autovakantie

De vrijheid die een autovakantie je biedt is voor veel mensen ideaal. Je bent daarnaast meestal minder geld kwijt als je met de auto gaat in plaats van met het vliegtuig. Maar dan..waarheen op vakantie met de auto? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, het is maar net hoe lang je bereid bent om je met de auto te verplaatsen. Een autovakantie naar landen als Frankrijk, Italië, Noorwegen, Oostenrijk en Engeland is goed te doen. Daarbij kun je ervoor kiezen om vooraf alle overnachtingen alvast in te plannen, of meer avontuurlijk te reizen en onderweg je keuze maakt waar te overnachten. Meestal verdient het de aanbeveling om vooraf alvast een accommodatie te boeken of in ieder geval een met enige planning op reis te gaan. Waarheen op vakantie gaan wordt met een autovakantie een stuk eenvoudiger. Zo kan je bijvoorbeeld ook je familieweekend een andere en bijzondere invulling geven.

Boeken van autovakanties kan hier >>>

Verre reis

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een verre reis te maken. Waarheen op vakantie je ook wilt gaan, tegenwoordig is geen bestemming te ver en kunnen ook verre reizen geheel op maat van dag tot dag worden voorbereid en geboekt. Ervaar een totale ‘cultuurshock’ in een land aan de andere kant van de wereld of bewonder de meest fantastische voor Nederlanders onbekende natuurfenomenen. Een verre reis maken staat voor ontdekken, voor avontuur en nieuwsgierigheid naar het onbekende. Of je nu kiest voor een rondreis, een wereldreis of een fly & drive, het maken van een verre reis is een onvergetelijke ervaring!

Boeken van verre reizen kan hier >>>