Watervallen Kroatie zijn een absoluut wonder der natuur

Watervallen Kroatie zijn een absoluut wonder der natuur

Het prachtige Kroatië is gelegen in Zuid-Europa, heeft circa 4,5 miljoen inwoners en als hoofdstad Zagreb. Het is een geliefd vakantieland. De natuur is er mooi, er is cultuur en er zijn prachtige natuurparken.Aan de westkant van het land ligt de Adriatische Zee, waarin ongeveer 1200 eilanden voor de kust liggen welke allen tot de Republiek Kroatië behoren. Kroatië is een geweldig land voor een watersportvakantie. Je kunt hier een vakantiehuis Kroatië met eigen aanlegsteiger huren.

Zo’n 90% van de totale bevolking is Kroaat, de overige 10% bestaat voor het grootste deel uit Serviërs. In 1991 werd het land officieel onafhankelijk en daarmee een soevereine staat, en in 2013 is Kroatië officieel toegetreden tot de Europese Unie.

Krka watervallen Kroatie

Bij de stad Šibenik, ongeveer 300 kilometer ten zuiden van Zagreb, vindt men het Nationaal Park Krka. Dit park, gelegen aan de rivier de Krka, staat bekend om haar wonderschone watervallen. Deze watervallen, die werkelijk een fenomenaal aanblik bieden, hebben een totaal verval van ongeveer 250 meter. Onder menig vakantieganger zijn de watervallen Kroatië dan ook een gewilde bestemming.

De rivier Krka begint op de hoogste berg van Kroatië, de Dinara. Ruim 70 kilometer lang loopt de rivier via meren, dalen en bovenvermelde watervallen richting de Adriatische Zee. Wie van natuur houdt, kan eigenlijk niet om de schoonheid van de Krka watervallen Kroatië heen. Het Nationaal Park Krka mag dan ook met recht een toeristische trekpleister genoemd worden.

Plitvice National Park en de Plitvice meren

In de Kroatische provincie Lika-Senj ligt het Nationaal Park Plitvice meren, bekend om de dammen van travertijn als gevolg van de stroming van de Koranarivier. Het park biedt een keur aan meren, grotten en watervallen en daarbij een prachtig bos om in te wandelen. Vanwege de ongekende schoonheid van het park is deze in 1979 geplaatst op de Werelderfgoedlijst. Net als de Krka watervallen Kroatië zijn de Plitvice meren, onderverdeeld in boven- en benedenmeren, een walhalla voor de echte natuurliefhebber.


Andere hoogtepunten Kroatië

Naast de voornoemde parken met de watervallen Kroatië, zijn er nog vele redenen om het land te bezoeken. Uiteraard kunt u kiezen voor een ontspannen vakantie aan de Adriatische Zee, maar daarnaast kent het land vele interessante bezienswaardigheden. Voor die mensen die van luxe en wellness houden. Het is mogelijk een vakantiehuis met jacuzzi in Kroatië te boeken. Hieronder volgt een kort overzicht.

Zagreb: De hoofdstad Zagreb, met meer dan 1 miljoen inwoners, heeft een illustere geschiedenis en rijke cultuur. Het centrum van de stad biedt voor ieder wat wils; van vele musea tot sfeervolle restaurants en een bruisend nachtleven.

Neretva Delta: De delta van de rivier Neretva staat bekend om haar prachtige en veelzijdige vegetatie. De vele wijngaarden, verschillende soorten gewassen en groene omgeving bieden voor wandelaars een schitterende omgeving.

Primošten: Het schiereilandje Primošten is een pareltje aan de kust tussen de steden Šibenik en Trogir. Het eilandje doet heel idyllisch aan, met oude steegjes en huisjes en een prachtig uitzicht op de zee. Een rondje wandelen om het eiland is met gemak te doen.