Particulier vakantiehuis

Particulier vakantiehuis

Waarom een particulier vakantiehuis huren.

Steeds meer mensen huren een particulier vakantiehuis. En dat is niet voor niets. Omdat we in verband met het coronavirus 1,5 meter afstand moeten houden, is het eenvoudiger je vakantie in een particulier vakantiehuis door te brengen dat in een bungalow of appartement op een vakantiepark. Alles heeft te maken met het coronavirus, ons verlangen om méér in de natuur aanwezig te zijn en de kans om met het coronavirus besmet te raken. Het is niet voor niets dat veel mensen een huisje in Texel willen huren of naar huisjes op zoek gaan elders op de Waddeneilanden

We hebben méér ruimte nodig

Het hele COVID 19 gebeuren heeft dagelijks grote invloed op ons leven. We zijn niet meer zo vrij als vroeger en hebben ook te maken met reisbeperkingen. We moeten ons regelmatig laten testen en velen van ons moeten verplicht in quarantaine. Dat maakt dat ons verlangen naar vrijheid en vakantie groter wordt. We zoeken rust, méér natuur en vooral ruimte. Die ruimte vind je langs en op het water, in het bos en midden in de natuur. Met name in de particuliere vakantiehuizen aan het water en midden in de natuur vind je die rust en ruimte. Vandaar dat steeds meer mensen een geheel vrijstaand vakantiehuis in een natuurgebied zoeken voor hun vakantie. Ook de vraag naar particuliere vakantiehuizen aan het water is enorm toegenomen

Veel particuliere vakantiehuizen liggen in de natuur

Het succes van particuliere verhuurders van vakantiehuizen in Nederland heeft dus vooral te maken met de ligging van die huisjes. Veel particuliere vakantiewoningen liggen niet op een vakantiepark, zijn geheel vrijstaan en ook nog eens met een ligging midden in natuur. Of je nu een natuurhuisje zoekt op de Utrechtse Heuvelrug, op de Waddeneilanden of op Nationaal Park Oosterschelde, door heel Nederland vind je vrijstaande huisjes en chalets in de natuur. En in 9 van de 10 gevallen zijn deze Natuurhuisjes particulier eigendom.

Particulier vakantiehuis huren voor je familieweekend

Het is, mede door het Coranavirus en de bijbehorende beperkingen, niet meer zo eenvoudig een familieweekend te organiseren. Groepsvorming is beperkt en ook bij een familie uitje heb je te maken met afstand houden en maximale grootte van de groep. Ook hier heeft het boeken van een particuliere vakantiewoning de nodige voordelen. Hoe groter het vakantiehuis, groepsaccommodatie of de vakantieboerderij, hoe eenvoudiger een groepsuitje te vieren en afstand te houden. Particuliere vakantiehuizen voor grote groepen, hebben om deze redenen aan populariteit gewonnen.

Steeds meer autovakanties

Reizen met de trein is minder aantrekkelijk geworden in verband met het verplichte mondkapje en het feit dat steeds meer treinreizen uitvallen door het gebrek aan verkeersleiders. Reizen met het vliegtuig is ook in verband met het verplichte mondkapje en de verplichte Coronatesten minder aantrekkelijk. Vandaar dat veel mensen die een weekendje weg gaan of langere vakantie boeken, een autovakantie boeken. Het reizen met de auto als vervoermiddel heeft natuurlijk ook voor- en nadelen. Je kunt met de auto in de file komen of bij een autovakantie buitenland gecontroleerd worden en zo veel tijdverlies hebben. Ook zijn auto’s die op gas, benzine of diesel rijden, zeker niet goedkoop meer. Maar vervoer met de auto naar je particuliere vakantiehuis betekent ook lekker veel bagage kunnen mee nemen en lekker mobiel zijn. Zoals alles heeft ook een autovakantie voor- en nadelen.