Vakantie Texel

Vakantie Texel

Alles over je vakantie Texel

Waarom een vakantie Texel boeken? De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat wij het laatste jaar massaal op vakantie zijn gegaan in eigen land. Van een fietsvakantie Nederland tot een last minute Waddeneilanden. Een van de populairste vakantiebestemmingen in Nederland is Texel. Het Waddeneiland staat bekend om zijn natuurrijke gebieden, gezelligheid en leuke uitjes. Texel is een geschikte vakantiebestemming voor jong en oud. Prachtige duinen, bossen en stranden. Het fijne is dat jij als vakantieganger eenvoudig een huisje in de duinen of bossen kan boeken. De mooiste vakantiehuisjes zijn beschikbaar voor relatief lage prijzen en dat maakt een vakantie op Texel alleen nog maar interessanter.

Vakantie met de hond op Texel.

Een vakantie Texel boeken waarbij de hond ook mee gaat? Op Texel vind je veel vakantiehuisjes waar honden toegestaan zijn. Veel van deze huisjes zijn particulier eigendom. Je vindt op Texel echter ook vakantieparken met hond. Ook vakantieparken met hond aan zee. Zo bevindt zich op dit natuureiland Landal Beach Park Texel. Een vakantiepark van Landal GreenParks. Je kunt er een luxe vakantiehuis of villa met sauna huren waar honden zijn toegestaan. Hier vind je meer Landal GreenParks vakantieparken waar honden welkom zijn.

Grote groepsaccommodatie Nederland boeken.

Het is ook mogelijk op Texel een grote groepsaccommodatie Nederland te boeken. Op De Koog bijvoorbeeld. Een vakantie met een grote groep op Texel vieren is bijzonder. Zeker ook voor vrienden- en natuurgroepen.

Last minute Texel

Een last minute weekendje Nederland boeken of een midweek weg? Texel is bij uitstek geschikt voor een korte vakantie in eigen land. Je kunt een last minute Texel soms nog 2 dagen voor vertrek boeken ook al heb je wel te maken met beschikbare plaatsen op de veerboot Den Helder-Texel. Die kunnen in het hoogseizoen snel bezet zijn.

Huisje in de duinen in de zomervakantie boeken.

Een vakantiehuisje in de duinen is erg gemakkelijk te vinden op Texel. Je kan bijvoorbeeld in de zomervakantie een mooie accommodatie boeken nabij het strand of in het gezellige dorpje Den Burg. Er zijn vakantiehuisjes en woningen beschikbaar voor stelletjes, gezinnen en grote groepen. De huisjes in de duinen kan je boeken voor een periode van één nacht, een weekend, een midweek of een week. Een langere periode is vanzelfsprekend ook een mogelijkheid. Lees verder om meer te weten te komen over de accommodaties op het rustieke Texel.

Vakantie Texel voor mindervaliden

Texel is net zoals de andere Waddeneilanden goed ingericht op een vakantie voor mindervaliden. Je kunt er een aangepaste vakantiewoning huren of mindervalide vakantiebungalow op een vakantiepark. Eerder op Vlucht.eu schreven we over mindervalide vakanties.Je kunt ook een mindervalide vakantie Texel op een vakantiepark met hond boeken.

Vakantiehuisje op Texel

Het Waddeneiland Texel is één van de populairste vakantiebestemmingen in Nederland. Het is namelijk ook één van de mooiste en gezelligste eilanden. Het echte vakantiegevoel kan je op die manier ook gewoon in eigen land beleven. De vakantiehuisjes nabij het Nationaal Park Duinen zijn een absolute aanrader. Je kan er genieten van een oase aan rust en natuur. Er is veel te beleven, zo kan je gaan vogels gaan spotten en fantastische wandelingen maken. Wij raden je ook aan om een fiets te huren en fantastische tochten over het Waddeneiland te maken. En met wat geluk kan je een last minute Texel boeken en goedkoop genieten van deze fietsvakantie.

Huisje in de duinen Terschelling huren.

Een vakantie Texel boeken is geweldig. Maar er zijn meer Waddeneilanden die aantrekkelijk zijn. Denk aan Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog. Met name Terschelling is een eiland om verliefd op te worden. Het is een klein eiland met veel ongerepte natuur. Een ideaal gebied voor bijvoorbeeld vogelaars. Maar ook wandelaars, fietsers en liefhebbers van de duinen en strand vinden hier hun plekje. Vind hier een huisje in de duinen van Terschelling.

Vakantie Texel? Ruim aanbod accommodaties.

Een vakantiehuisje op Texel is relatief eenvoudig te vinden. Je hebt een ruime keuze aan accommodaties voor twee tot soms wel 40 personen. Je kan zelf bepalen of je van luxe wilt genieten of juist wat simpeler wilt overnachten. Er zijn bijvoorbeeld voldoende huisjes beschikbaar met een zwembad en/of een sauna. Echter zal je dat ook terugzien in de prijs. Als je een wat beperkter budget hebt dan kan je het beste voor een woning met de noodzakelijke faciliteiten kiezen. De prijs is lager, maar je kan desondanks alsnog profiteren van al het moois dat Texel te bieden heeft.

Texel is een veelzijdige vakantiebestemming, waardoor je genoeg keuzes kan maken. Er zijn huisjes in de duinen beschikbaar, maar ook aan de kust en in de gezellige dorpjes. Wij hebben op onze site al diverse geweldige accommodaties voor jullie op een rijtje gezet. Je kan op die manier nog sneller een geschikte vakantiewoning vinden op Texel!

Jongerenvakantie Texel.

Texel is ook een vakantie eiland waar jongeren graag komen. Overlast door jongeren wordt op dit eiland zeker niet geaccepteerd. Zo zijn Renesse en Burgh-Haamstede in Zeeland meer ingericht op een vakantie met jongeren. Daarnaast zijn met name Griekenland, Spanje en Bulgarije echte jongeren vakantielanden. We schreven hier eerder over jongeren reizen.

Nationaal Park ‘Duinen van Texel’

Natuurliefhebbers opgelet, want je moet zeker een bezoekje brengen aan het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Het park behoort tot de 20 nationale Nederlandse parken. Het totale duingebied van het Waddeneiland behoort tot het Nationaal Park, dat geldt eveneens voor het bosgebied. Het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’ is ruim 43 vierkante kilometer groot. Je komt meerdere bijzondere vogelsoorten en planten tegen tijdens een wandeling door het natuurrijke gebied. Je kan een mooie wandeltocht maken of toch op de fiets stappen en het natuurgebied ontdekken. Een vakantie Texel en ongerepte natuur, een prachtige combinatie.

Evenementen op Texel

Jaarlijks zijn er duizenden toeristen die voor de evenementen afreizen naar Texel. Het Waddeneiland biedt vooral in de vakantieperiodes veel vermaak en plezier. De natuurexcursies geven je de kans om de natuur op een andere manier te leren kennen, terwijl een gids je van de benodigde informatie kan voorzien. De festivals kennen verschillen thema’s, zo kan je bij één van de muziekfestivals met de voetjes van de vloer. En eigenlijk is je vakantie pas compleet als je ook een keertje bent gaan wadlopen. De evenementen en excursies zijn populair. Het is dus slim om vooraf alvast te boeken, zodat je zeker bent van een plekje. Gedurende de evenementen zijn er veel toeristen op het Waddeneiland, waardoor wij je ook aanraden om vroegtijdig een huisje te boeken.

De leukste uitjes op Texel

Een vakantie Texel is zeker niet saai, want er is onwijs veel te beleven en te zien. Je kan op geweldige manieren kennismaken met het leven op het Waddeneiland. Wij hebben speciaal voor onze lezers de leukste uitjes op Texel op een rijtje gezet:

Ecomare

Een van de bekendste en populairste bezienswaardigheden op Texel is natuurlijk Ecomare. Het natuurmuseum en zeehondenopvang is bekend door heel het land en dat is met een goede reden. Bekijk de zeehonden van dichtbij en laat je verrassen door alle andere zeedieren die woonachtig zijn in Ecomare. Daarnaast kan veel te weten komen over de zeehonden en de walvissen in het museum. Het museum is zelfs interessant voor bezoekers die wat willen leren over het sterrenstelsel. Ecomare is een geschikt uitje voor jong en oud. Er zijn altijd meerdere tentoonstellingen beschikbaar en de kinderen kunnen veel plezier beleven in de speeltuin. Je kan in de omgeving ook nog een geweldige wandeling maken door het uitgestrekte duingebied.

Vuurtoren van Texel

Helemaal in het noorden van het Waddeneiland staat de iconische vuurtoren. Het is als bezoeker mogelijk om de vuurtoren te beklimmen, welgeteld 118 traptreden. Je kan dan gaan genieten van een uniek uitzicht over de Noordzee en natuurlijk ook de imposante Waddenzee. De roodgekleurde vuurtoren werd in 1863 gebouwd. Voor die tijd liepen een groot aantal schepen in de omgeving van Texel schade op, er zijn er ook meer dan genoeg compleet vergaan. Het is tegenwoordig een populaire bezienswaardigheid op Texel. Je komt in de dorpjes ook veel ansichtkaarten tegen met een afbeelding van de vuurtoren. Je kan een bezoek aan de Texelse vuurtoren ook goed combineren met een wandeling door de duinen.

Garnalenvissen

De visserij heeft altijd een belangrijke rol gespeeld op Texel en dat is vandaag de dag nog steeds het geval. Je kan nu zelf ook een excursie boeken en een dagje door het leven gaan als een garnalenvisser. Je stapt vroeg op de dag op de kotter, oftewel de boot. De vissers zullen je begeleiden en meer vertellen over hun werkzaamheden op het schip. In de Waddenzee leven veel garnalen, de echte Hollandse garnalen. Gedurende de excursie worden de netten uit de zee gehaald. Je zal direct zien dat er naast garnalen ook andere vissen worden gevangen. Je krijgt uitleg over de bijvangst en achteraf mag je de gevangen garnalen zelf gaan proeven. Verser ga jij de garnaal nooit meer krijgen. Het is één van de leukste en uniekste excursies op Texel.

Struinen door De Koog

Je kan op Texel diverse leuke dorpjes bezoeken, waaronder het bekende De Koog. Het oudste dorpje van het Waddeneiland ligt vlakbij het strand. Wandel langs de pittoreske huisjes, de oude straten en zoek een leuk cadeautje uit in één van de winkels. Vanzelfsprekend kan je in De Koog ook een drankje nuttigen op het terras of een hapje eten in één van de restaurants. In de late uurtjes kan jij met de voetjes van de vloer in de discotheek. Wij raden je ook aan om de kerk te bezoeken, welke dateert uit 1415. Sinds 2015 beschikt het dorpje over een eigen bierbrouwerij genaamd ‘Eiland Brouwers Texel’. In de Dorpsstraat kan je bij Proeflokaal De Koog een achttal lokale bieren uitproberen, een echte aanrader.

Parachutespringen op Texel

Texel is de ‘place to be’ voor de liefhebbers van een parachutespringen. Het bekende Paracentrum Texel werd in 1969 opgericht. In de beginfase was parachutespringen nog redelijk zeldzaam, maar tegenwoordig kan iedere waaghals een sprong maken. Elk jaar worden er tienduizenden sprongen gemaakt. De instructeurs zijn erg ervaren met een gemiddelde van ruim 17.000 sprongen. Een standaard tandemsprong kost slechts 199 euro, terwijl je voor 274 euro een extreme tandemsprong maken. Het Paracentrum Texel biedt ook rondvluchten aan over Texel.

Musea op Texel

Er zijn op Texel ook diverse interessante musea te bezoeken. Je kan bijvoorbeeld een kijkje nemen in het Luchtvaart en Oorlogsmuseum. Zeer nabij het Vliegveld De Vlijt is het museum in 1996 geopend voor publiek. Het unieke is dat de tentoonstelling is te bewonderen in een oude hangaar, wat voor een bijzondere sfeer zorgt. Het museum mag jaarlijks duizenden bezoekers verwelkomen. Je komt van alles te weten over de luchtvaart in Nederland, maar er is ook veel te vinden over de oorlogen die Nederland heeft meegemaakt. Het Luchtvaart en Oorlogsmuseum op Texel beschikt over acht exposities, waaronder één over de KLM.

Een ander leuk museum om te bezoeken is het Maritiem en Juttersmuseum Flora. De jutterij speelde eveneens een grote rol in de historie van het eiland. Je komt allerlei unieke voorwerpen tegen die de afgelopen 80 jaar zijn gevonden op de stranden van het Waddeneiland. Daarnaast kan je ook de bijzondere schepen bekijken die in de loop der tijd zijn aangespoeld. Het is ook een geschikt museum voor kinderen, aangezien er diverse enerverende speurtochten worden georganiseerd. Je kan tussendoor altijd nog een drankje drinken in het museumcafé.